|

Sjednica CIK-a o Srebrenici još nije zakazana

Sjednica CIK-a o Srebrenici još nije zakazana
0
F
FENA
19.11.2012. u 10:26
3
komentara
0

dijeljenja
Sjednica CIK-a o Srebrenici još nije zakazana
Sjednica Centralne izborne jedinice (CIK) Bosne i Hercegovine, na kojoj bi članovi CIK-a trebali donijeti konačnu odluku o potvrđivanju/nepotvrđivanju izbornih rezultata u općini Srebrenica, još nije zakazana, potvrđeno je danas u CIK-u Agenciji FENA.
Centralna izborna komisija trebala bi donijeti ovu odluku nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH, razmatrajući žalbu SNSD-a na izborne rezultate u Srebrenici, vratilo na preispitivanje CIK-u zaključak kojim je zahtjev "Koalicije za Republiku Srpsku" za poništavanje izbora u Srebrenici odbačen kao nedopušten.

CIK je prošle sedmice održao hitnu sjednicu u Sarajevu na kojoj je bila samo jedna tačka dnevnog reda: razmatranje zahtjeva Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Koalicije za Republiku Srpsku za poništenje izbora u Srebrenici, a tada je odlučeno većinom glasova da će se o ovom zahtjevu izjasniti naknadno kad budu prikupljeni svi potrebni dokumenti.

Jedan od objavljenih rezultata u općini Srebrenica je pobjeda Ćamila Durakovića, nezavisnog kandidata, u izbornoj trci za novog općinskog načelnika.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...