{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK nije usvojio odluku o poništenju izbora u Srebrenici

F
15.11.2012. u 12:42
1
5
CIK nije usvojio odluku o poništenju izbora u Srebrenici
1
CIK nije usvojio odluku o poništenju izbora u Srebrenici
Na današnjoj hitnoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine nije donesena odluka po zahtjevima Koalicije za Republiku Srpsku i političke stranke Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za poništenje izbora za Općinu Srebrenica nakon odluke Suda BiH.
Članovi CIK-a održali su danas dvije hitne sjednice jer na prvoj nije usvojen dnevni red koji je predložio član CIK-a Suad Arnautović, a saglasan za hitnost sjednice bio je i član CIK-a Vedran Hadžović.

Nakon rasprave većina članova CIK-a izrazila je stav da nisu utvrđeni potrebni elementi izneseni u žalbama za koje je Sud BiH naložio da se razjasne i da se nakon razjašnjenja i utvrđenih činjenica donese pravilna i zakonita odluka.

Predsjednik CIK-a BiH Branko Petrić potvrdio je novinarima da će nova sjednica CIK-a biti zakazana u što kraćem roku čim se za to steknu uvjeti, a odluke o ovom predmetu bit će na sjednici CIK-a.

Podsjećanja radi, Arnautović je pismeno uputio zahtjev predsjedniku i generalnom tajniku CIK-a za sazivanje hitne sjednice CIK-a iz više razloga od kojih je jedan taj što je predmet izbora u Srebrenici već nekoliko puta istražen, elaboriran i ne postoje nove činjenice koje bi se trebale nekim posebnim postupcima utvrđivati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: