Naši momci favoriti za medalju
11

Sjedeća odbojka na BHT-u ako bude signala iz Londona

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Televizija Bosne i Hercegovine poduzima potrebne radnje da prenosi utakmice polufinala i finala turnira u sjedećoj odbojci na Paraolimpijskim igrama u Londonu, ukoliko naša reprezentacija, što se svakako očekuje, bude igrala u završnici turnira.

"Prijenos polufinalne i finalne utakmice u sjedećoj odbojci na Paraolimpijskim igrama zavisi od toga da li će iz Londona uopšte proizvoditi signal. Na Televiziji Bosne i Hercegovine već preduzimamo potrebne radnje da, ukoliko bude igrala naša reprezentacija i ukoliko to bude moguće (zbog pomenute proizvodnje signala), osiguramo prijenos za sve gledatelje", kazali su za portal Klix.ba iz ove medijske kuće.

Naša reprezentacija je favorit za osvajanje jedne od medalja na ovom turniru, a dosad smo zabilježili dvije pobjede u grupi, protiv Kine i Brazila. Oba puta su naši momci slavili sa 3:0. Večeras od 22 sata igraju treću utakmicu u grupi sa selekcijom Ruande. Nakon takmičenja po grupama igrat će se četvrtfinalne utakmice (5. septembra), dan kasnije na rasporedu su dva polufinalna susreta, dok je borba za zlatnu medalju zakazana za 8. septembra.