{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjećanje na karitativnog volontera Gabriela Morena Locatellija

F
5.6.2015. u 10:53
24
0
Sjećanje na karitativnog volontera Gabriela Morena Locatellija
24
Sjećanje na karitativnog volontera Gabriela Morena Locatellija
Foto: FENA
Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Caritas Italiana molitvom i polaganjem cvijeća na Mostu Suade Dilberović i Olge Sučić u Sarajevu, prisjetili su se karitativnog volontera Gabriela Morena Locatellija koji je 1993. godine poginuo na tom mostu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Locatelli je ubijen snajperom 3. oktobra. Sa četiri italijanska volontera iz asocijacije Beati i costruttori di pace (Blaženi graditelji mira) učestvovao je u mirovnoj akciji. Oni su, naime, ostavili cvijeće na mjestu gdje su ubijene prve žrtve i nosili su sa sobom komad hljeba na kojem je bila napisana riječ ''mir'' s namjerom da ga ostave na drugom kraju mosta.

Današnjom aktivnošću volonteri su željeli odati počast karitativnom volonteru u promociji mira u vrijeme rata, ali i svim žrtvama proteklog rata.

Bosiljko Rajić, direktor Caritasa BKBiH, novinarima je kazao da je današnja aktivnost organizirana uoči Papina dolaska BiH."Ovim činom mi promoviramo mir i pomirenje u BiH", rekao je Rajić.

Daniele Bombardi, koordinator italijanskog Caritasa za BiH i Srbiju, naglasio je da se volonteri osjećaju dužni pamtiti tu osobu i spominjeti ono što je on radio u promociji mira.

Poslije odavanja počasti na mostu, prisjetili su se žrtava i na Trgu djece Sarajeva, a u toku dana će obići vjerske objekte u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: