{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Situacija u Bijeljini teška, Sava i dalje raste

S
5.12.2010. u 08:27
0
0
Situacija u Bijeljini teška, Sava i dalje raste
0
Situacija u Bijeljini teška, Sava i dalje raste
Foto: Arhiv/SRNA
Direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske (RS) Milimir Doder izjavio je sinoć Srni da je situacija na području opštine Bijeljina i dalje teška i da Sava i dalje raste po jedan centimetar na sat.
"Operativni štab je završio večeras zasjedanje i dogovoreno je da se dio nasipa na Savi u Vršanima ojača, ukoliko za to bude potrebe. Sve snage su stavljene u funkciju, a dežurne ekipe bit će na terenu u svim poplavljenim naseljima", rekao je sinoć Doder.

Šef Odsjeka Civilne zaštite Bijeljina Drago Ristić rekao je ranije Srni da se rijeka Sava sinoć izlila iz svog korita u Mjesnoj zajednici Vršani, zbog čega je situacija na području opštine još neizvjesnija.

"Nivo rijeke Save stalno raste i to je razlog zbog kojeg se Drina ovako dugo razliva i zadržava, iako je prilično opala u gornjem toku, ali sada opasnost prijeti i od Save", rekao je Ristić.

Ranije izlijevanje rijeke Drine je mještanima semberskih sela Dvorovi, Dazdarevo, naselja Ljeskovača, Bakračići, Gajevi, Gojsovac, Kriva bara dodatno pogoršalo situaciju.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: