|

Situacija u Bijeljini teška, Sava i dalje raste

Situacija u Bijeljini teška, Sava i dalje raste
0
S
SRNA
5.12.2010. u 08:27
0
komentara
0

dijeljenja
Situacija u Bijeljini teška, Sava i dalje raste Foto: Arhiv/SRNA
Direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske (RS) Milimir Doder izjavio je sinoć Srni da je situacija na području opštine Bijeljina i dalje teška i da Sava i dalje raste po jedan centimetar na sat.
"Operativni štab je završio večeras zasjedanje i dogovoreno je da se dio nasipa na Savi u Vršanima ojača, ukoliko za to bude potrebe. Sve snage su stavljene u funkciju, a dežurne ekipe bit će na terenu u svim poplavljenim naseljima", rekao je sinoć Doder.

Šef Odsjeka Civilne zaštite Bijeljina Drago Ristić rekao je ranije Srni da se rijeka Sava sinoć izlila iz svog korita u Mjesnoj zajednici Vršani, zbog čega je situacija na području opštine još neizvjesnija.

"Nivo rijeke Save stalno raste i to je razlog zbog kojeg se Drina ovako dugo razliva i zadržava, iako je prilično opala u gornjem toku, ali sada opasnost prijeti i od Save", rekao je Ristić.

Ranije izlijevanje rijeke Drine je mještanima semberskih sela Dvorovi, Dazdarevo, naselja Ljeskovača, Bakračići, Gajevi, Gojsovac, Kriva bara dodatno pogoršalo situaciju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.