{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izlila se i Sava, predstoji najkritičnija noć u Bijeljini

S
4.12.2010. u 18:37
0
9
Izlila se i Sava, predstoji najkritičnija noć u Bijeljini
0
Izlila se i Sava, predstoji najkritičnija noć u Bijeljini
Nastavak haosa u Bijeljini (Foto: SRNA)
U bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Vršani iz svog korita večeras se izlila i rijeka Sava, zbog čega je situacija na području opštine Bijeljina još neizvjesnija, potvrdio je Srni šef Odsjeka Civilne zaštite Drago Ristić.
"Sada sigurno ulazimo u najkritičiju noć. Nivo rijeke Save stalno raste i to je razlog zbog kojeg se Drina ovako dugo razliva i zadržava, iako je prilično opala u gornjem toku, ali sada opasnost prijeti i od Save", rekao je Ristić.

Zbog ranijeg izlijevanja rijeke Drine, kaže Ristić, pred mještanima semberskih sela Dvorovi, Dazdarevo, naselja Ljeljenča, Bakračići, Gajevi, Gojsovac, Kriva bara još je jedna neizvjesna noć.

"Drina se širi, zaplavljuje sve oko sebe i velikom brzinom ide prema svom ušću koje, nažalost, ne može da je primi što dodatno usložnjava situaciju. U ovim selima situacija je dramatična cijeli dan. Evakuisano je više od 600 ljudi. Hrana i voda se stalno dostavljaju", naglasio je on.

Prema njegovim riječima, ljudi koji nemaju rodbinu i prijatelje evakuisani su u kasarnu "Stepa Stepanović" u Bijeljini, dok je dio stoke evakuisan na teren koji nije zaplavljen.

On je dodao da se situacija u Amajlijama i Popovima smiruje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: