Komentari (290)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
meni je uvijek bilo glupo kad stave ovako 3 zastave jednu do druge.. Valjda ova dejtonska BH zastava treba da predstavlja sve tri nacije, i u tom slučaju su ove druge dvije viška.. ili nisu, ali onda ova u sredini treba biti ona sa ljiljanima.. Al nebitno, ovo je svakako debilizam.
Bravo. Borili su se da ukinu ljiljane iz razloga sto ''predstavljaju samo jedan narod'' (sto je cista glupost), i uveli ovu koja treba da predstavlja ta 3 naroda i opet je ne koriste. Koji apsurd.
@kakosimi A zapravo nemaju nikakve veze sa zastavom Hrvatske ili Srbije jer im korijeni poticu iz BiH ali eto nek im bude.
PRIKAŽI ODGOVORE (30)
ja svoje dijete mogu poslati samo u Njemačku da uči školu, nema šanse da bih pustio da bude statistika i broj za prepucavanje .. ye__bote, više brinu koliko će škola biti pod krovom nego hoće li za koju godinu imati ko to da pohadja .. slom, totalni
Svi kao kukaju protiv dvije skole pod jednim krovom a ovamo ce prvi Bosnjaci poletiti da upisu svoje dijete u bosnjacku skolu. Isto ko na izborima, svi pricaju jedno a rade drugo.
gledam komemtare...uzas...pa nije ni cudo sto nam je ovako...nejasno mi.... ja sam rodjen u srbiji ali citav zivot zivim u Zenici....JA SAM BOSANAC PRAVOSLAVAC...idite i srbiju i hrvatsku pa ce te vidjeti sta smo mi za njih... ZA NJIH SMO SVI GLUPI BOSANCI... OSVIJESTITE SE
Pa trebao bi se malo iobrazovati jer biti bosanac ili Hercegovac je regionalna podjela, a ne podjela po nacijama. BiH je kao Švicarska višenacionalna država
Vidjeli bi vi da je obrnuta situacija kako bi na sve načine kukali i probijali mozak od Sarajeva pa do Brisela i Vašingtona kako su majorizirani i ugrozeni i onda bi itekako tražili podjelu . Ali šta Bošnjo zna , jedino Bošnjo može pristat da u svojoj matičnoj državi u gradu u kojem je većinski narod , uči po planu i programu iz susjedne države . Bošnjaci su decenijama sistematski zaglupljivani o lažnom bnratstvu i jedinstvu i tu nema lijeka više .
sta ovi hoce mrs svako u svoj tor
Što je sad problem? Muslimani dobili mogućnost da nastavu pohađaju na bošnjačkom jeziku pa ponovo ne valja...
Glup si. To je odgovor na tvoje pitanje.
@copyright Vama Poturicama ni Bog dragi ne može ugoditi. Kako god okreneš vama ne odgovara...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Djeco, dok vi masete razlicitim zastavama, nema od vas fajde. Ujedinite se bar pod nekom drugom zastavom, ne mora biti nacionalna. Neka bude radnicka, antifasisticka ili druga. Boriti se protiv podjela a mahati razlicitim zastavama dodje isto kao boriti se protiv alkoholizma sa flasom votke u ruci.
@ziganteli Niko nikoga ne sili ni na sto, samo je segregacija zabranjena po zakonu i kaznjiva. U ovom slucaju "dvije skole pod jednim krovom" predstavlja segregaciju ucenika, sto direktno krsi ustav i odredbe Evropske konvencije o ljudskim pravima.
@ziganteli U tom slucaju mozes da izaberes neku privatnu skolu, koju ces iz svog dzepa finansirati i tamo uci sta god zelis i na kojem jeziku ti je volja. Ali "Javna Ustanova" ne smije da iskljucuje niti jedan od jezika koji su ustavni. To je vec bilo na sudu i postoji presuda vec za to. Sudsku presudu treba izvrsiti i pozatvarati te nusprodukte segregacije i Udruzenog zlocinackog poduhvata iz 90tih godina.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Ja mislim da je ovdje greska u naslovu i po meni bi trebalo ovako da stoji : SISTEM DVIJE SKOLE POD JEDNIM KROVOM CE FUNKCIONIRATI DOK BUDE ZAINTERESOVANIH RODITELJA I JEDNONACIONALNE POLITIKE a ucenici odnosno djeca se tu nista ne pitaju
zasto nebi bilo dobro isli smo decenijama u iste skole sad samo pametovanje. Sace nacionalisti reci to nevalja.
u ovoj skoli se uci samo i iskljucivo hrvatski jezik i uci se samo i iskljucivo po planu i programu iz druge drzave tj rvatske i diplomu samo i iskljuc ivo mozes dobiti sa grbom zlocinacke tvorevine tzv "erceg bosne" i ne znam sta je u tome sporno da srpska i bosnjacka djeca i njihovi roditelji nezele vise da trpe taj teror!?
@hombresa to je teror, a kad srbi i hrvati to traze u skolama gdje se uci pod bosnjackim planom onda su fasisti, djele drzavu itd
Hrvatska za Hrvate nije druga država. Talijani u Švicarskoj također imaju svoje škole ne idu sa Francuzima i sl. Grb Herceg Bosne je grb Hrvata tj. jedno od obilježja Hrvata u BiH i to obilježje ne može zamjeniti nikakva dejtonka. Nadalje najmanje zločina u BiH se desio upravo na teritoriju Herceg Bosne pa ne znam ond akako nazvati druge 2 grupacije.
funkcionirat ce dok prdonje hoce
pa zar nije normalnije u drzavi bosni i hercegovini uciti bosanski jezik za sta se i zalazu roditelji bosnjacke djeca a ne kao do sada u ovoj "multikulti" bajnoj skoli hrvatski po nastavnom planuni programu iz hrvatske tj druge drzave ? U cemu to grijese roditelji te djece a obi kofol multietnicari sa ovim smijesnim zastavama su u pravu?
Zašto se u Švicarskoj uči talijanski, njemački i francuski jezik, a ne samo npr. njemački? Zar nije normalnije da se u BiH uči Hercegovački jezik? Svaka osoba ima pravo učiti na svom materinskom jeziku tako u BiH djeca uče na svojim materinskim jezikom. Hrvatska za Hrvate nije druga država nego domovina. Nisu upravu roditelji jer se tu krše osnovna ljudska prava ukoliko se djeci uskrati da uče na svom materinskom jeziku. Svako dijete mora učiti na svom materinskom jeziku
neznam koja su mi djeca gora ? ova balijska jer bosnjacka sigurno nisu sa dejto kom ili ustasko cetnicka sa zastavama agresorskih drzava? u obom clanku nigdje nisam procitao a sto je fakat da se do sada u ovoj skoli ucilo po hrvatskom planu i programu i dobijale diplome sa grbom zlocinacke "erceg bosne"
Aparthejd ovdje dugo traje , i pismeni i nepismeni ćute i žmire ! Nekada je ta riječ za nas bila u nekim dalekim i zaostalim zemljama ! A vidi sad šta nam je realnost !!!
srpska i bosnjacka djeca u ovoj skoli uce po nastavnom planu i programu iz susjedne drzave na jezilku koji nije njihov i to jeste aparthejd ,kad dobijes diplomu sa grbom tvorevine koja je tvoje roditelje drzala u logoru onda je to i genocid
Onaj ko voli Bosni i Hercegovinu i smatra je svojom državom koristit će ovu u sredini zastavu, a onaj ko govori da je ugrožen konzumirat će Ožujsko, Lav, Jelen, Jamnicu, Knjaz Miloš i dr. umjesto Tuzlanskog piva i Oaze.
Onaj kovi voli BiH poštivati će sva 3 naroda u BiH zajedno sa njihovim obilježjima, jezikom i kulturom. A onaj koji ne voli BiH mrziti će ostale narode i zbog njega će se i BiH raspasti
Kakav apsurd od ministrice Mjesovita srednja skola za Bosnjacku djecu. Koga ce to oni mijesati musko i zensko. Kome vise prodajete muda pod bubrege . Daj vise pustite narod da zivi.
Mjesec dana nakon "protesta od 5 ucenika" u Jajcu, gdje su svi ko fol digli glas da su protiv podjela, Dragan Covic i HDZ odu u Kiseljak, i onda iz skole gdje su ucenici bili mjesani sve Hrvate pokupe i odvedu u novu skolu gdje idu samo Hrvati. Niko to nije spomenuo, niti se prica o tome. Eto provjerite da je tako bilo. Ovdje se dize galama samo zato sto je govora o bosanskom jeziku, isto kao da smo u Hrvatskoj a ne u Bosni.
odkud je normalno cool i superidka da bosnjacka i srpska djeca u Jajacu uce na tudjem jeziku i po nastavnom planu i programu druge drzave i dobijaju diplome sa grbom zlocinacke tvorevine "erceg bosne" ql hajd ti to objasni ovim zlatanima majama i nenadima sto iz sarajevske guzovace palamude o "aparthejdu"!?