Povratak na funkciju
0

Šišić ulazi u prostorije Saveza sa policijom

Piše: A. K.
Mehmed Šišić
Mehmed Šišić
Mehmed Šišić u izjavi za naš portal rekao je da je za danas najavljeni ulazak u prostorije Saveza demobilisanih boraca u Sarajevu odgođen za petak ili ponedjeljak.

Šišić je rekao da je zbog izostanka saradnika koji se nalaze na poslovnim putovanjima ulazak u prostorije pomjeren za neki od narednih dana. On je najavljivao da će povratak na poziciju predsjednika Saveza učiniti uz pomoć policije, ali da njima još uvijek nije upućen zahtjev za podrškom i da će to biti učinjeno na vrijeme.

On ističe da je jedini legitimni predstavnik Saveza što je, prema njegovim riječima, potvrdilo i Ministarstvo pravde FBiH. Njegovi oponenti Nijaz Hodžić, v.d. predsjednika, i predsjednik Skupštine Saveza Munir Karić, u izjavama za medije rekli su da je u toku postupak dokazivanja da Šišić nije bio pripadnik Armije RBiH i da će Vrhovnom sudu FBiH biti uložena žalba na odluku Ministarstva pravde FBiH.

Šišić je istakao da njegov cilj nije povratak na mjesto predsjednika radi nastavka obavljanja dužnosti, već samo do održavanja izborne skupštine na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo Saveza. On je naglasio da više nema namjeru da se kandiduje za ovu poziciju.

Prema njegovim riječima, svim članovima UO Saveza je istekao mandat i moraju biti ponovo birani na izbornoj skupšiti koja bi trebala biti organizovana u što skorijem periodu.