{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Širom BiH počela akcija "Smanji stres i glasaj za ženu"

F
21.7.2012. u 14:46
299
43
Širom BiH počela akcija "Smanji stres i glasaj za ženu"
299
Ispred sarajevske Vječne vatre tačno u 11 sati danas je počela ulična akcija "Smanji stres i glasaj za ženu", čime je i zvanično počela ovogodišnja kampanja "101 razlog za ženu na lokalnim izborima".
Aktivistice su sa građanima razgovarale o kampanji a dijeljene su i kuhače, antistres loptice, bedževi sa porukama da 'glasaju za ženu'.

"Kampanja '101 razlog za ženu na lokalnim izborima 2012.' je svojevrstan protest zbog izuzetno lošeg položaja bh. žena u politici i nastavak je našeg programa za osnaživanje žena u političkom životu i mi ovim samo tražimo jednaka prava za sve", rekla je Dženana Alađuz, direktorica Infohousea.

Dodala je kako ne može da shvati "zašto su žene dobre za sve, a nisu za politiku". A činjenica je, kako kaže, da, mada žene čine 52 posto stanovništva u BiH, u politici ih je zastupljeno tek 17,01 posto.

Ovu zajedničku kampanju Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE, realiziraju sa još devet lokalnih partnerskih nevladinih organizacije u 11 bh. općina. Danas, tačno u 11 sati počela je kampanja i u Mostaru, Tuzli, Zenici, Bijeljini, Livnu, Foči, Trebinju, Istočnoj Ilidži i Travniku.

Kampanja će biti realizirana u naredna tri mjeseca tokom koje će partnerske nevladine organizacije posebnu pažnju posvetiti ženskom glasačkom tijelu u pomenutim općinama.

Projekt su podržali Centri civilnih inicijativa (CCI).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: