|

Široki Brijeg: Najmanji i najmlađi grad u Bosni i Hercegovini

Široki Brijeg: Najmanji i najmlađi grad u Bosni i Hercegovini
85
Klix.ba
19.11.2014. u 20:06
170
komentara
85

dijeljenja
1/4 Foto: Domagoj Ledić
2/4 Foto: Domagoj Ledić
3/4 Foto: Domagoj Ledić
4/4 Foto: Domagoj Ledić
Usvajanjem Privremene statutarne odluke na 22. sjednici Gradskog vijeća, Široki Brijeg je službeno od danas postao grad. Prema ovoj odluci, gradska tijela vlasti su Gradsko vijeće i gradonačelnik, a odluka će važiti do donošenja Statuta Grada Širokog Brijega.
Nakon sjednice Gradskog vijeća na ulazu u zgradu Gradske uprave gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić otkrili su ploče s natpisima Grad Široki Brijeg.

"Ovo je još jedan od važnih datuma za Široki Brijeg. Široki Brijeg je zaslužio status grada jer smo dugo godina administrativno, duhovno, ekonomsko, kulturno i sportsko središte našeg kantona, ali i šire. Za sada nam finansijski to neće puno značiti, ali nećemo imati niti nekakvih velikih troškova, te neće biti novih zapošljavanja. Ali, nadam se da će nam proglašenjem grada biti olakšan pristup EU fondovima, a i da će Široki Brijeg biti privlačniji za nove investicije, a samim tim su i veće mogućnosti zapošljavanja",- kazao je prvi širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević.

On je ujedno iskoristio ovu priliku da još jednom čestita svim građankama i građanima Širokog Brijega i poruči im da žive za svoj grad i da zajedno rade na njegovoj dobrobiti kako bi Široki Brijeg bio još bolji.

Također smo saznali da je Široki Brijeg po površini i po broju stanovnika najmanji grad u Bosni i Hercegovini, te od danas i najmlađi.
Prijavi grešku


Komentari (170)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...