|

Svečano u gradu na Uni: Bihać zvanično dobio status grada

Svečano u gradu na Uni: Bihać zvanično dobio status grada
36
F
FENA
11.11.2014. u 13:48
52
komentara
36

dijeljenja
1/12 Foto: Grad Bihać
2/12 Foto: Grad Bihać
3/12 Foto: Grad Bihać
4/12 Foto: Grad Bihać
5/12 Foto: Grad Bihać
6/12 Foto: Grad Bihać
7/12 Foto: Grad Bihać
8/12 Foto: Grad Bihać
9/12 Foto: Grad Bihać
10/12 Foto: Grad Bihać
11/12 Foto: Grad Bihać
12/12 Foto: Grad Bihać
Bihać je danas i zvanično dobio status grada. Nakon višemjesečnih priprema i pocedura, konstituirajućom sjednicom Općinsko vijeće preinačeno je u Gradsko i time je potvrđeno da je Općina Bihać od danas grad.
Ovom činu prethodilo je otkrivanje službenog napisa Grada Bihaća, kojeg su na zgradi gradske uprave zajedno otkrili gradonačelnik Emdžad Galijašević i predsjedavajući Vijeća Roman Jurić.

"Danas svi zajedno obilježavamo jedan od najznačajnijih datuma u bogatoj historiji našeg grada, koji je u svom višedecenijskom postojanju pokazao da su suživot, tolerancija i međusobno razumijevanje temelji na kojima se može uspješno razvijati jedna lokalna zajednica", istakao je gradonačelnik Galijašević.

Uz Bihać, status grada dobili su Tuzla, Zenica i Široki Brijeg, a ova odluka uslijedila je nakon što su ispunjeni kriteriji po Zakonu o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH (FBiH), kojim je predviđena mogućnost formiranja grada i na području jedne općine, i to na osnovu odluke općinskog vijeća i uz ispunjavanje određenih uvjeta.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...