{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA pretresla tri lokacije u Sarajevu i Zenici

Klix.ba
2.6.2013. u 12:58
0
10
SIPA pretresla tri lokacije u Sarajevu i Zenici
0
SIPA pretresla tri lokacije u Sarajevu i Zenici
U nastavku akcije kodnog naziva "Pravda“, postupajući po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz podršku pripadnika MUP-a KS i MUP-a ZDK, danas su izvršili pretrese objekata na ukupno tri lokacije na području Sarajeva i Zenice.
U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) bit će saslušane četiri osobe, za koje postoje osnovi sumnje da su izvršile KD "Dogovor za učinjenje krivičnih djela“ iz člana 247 KZ BiH u vezi sa KD "Protivzakonito posredovanje“ iz člana 219 KZ BiH, "Davanja dara i drugih oblika koristi“ iz člana 218 KZ BIH i "Primanje dara ili drugih oblika koristi“ iz člana 217 KZ BiH. Nad osumnjičenim osobama bit će izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama nadležnog tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu, saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom današnjih pretresa pronađena je i privremeno izuzeta određena količina dokumentacije koja se odnosi na sudske presude, mobilni telefoni, kompjuteri, razne bilješke, ceduljice, rokovnici i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem gore navedenih krivičnih djela.

Podsjećanja radi, akcija kodnog naziva "Pravda“ počela je 26. aprila, zajedno sa akcijama "Patriot“ i "Memory“, kada je uhapšen i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: