BiH
0

Osobe uhapšene u akciji "Pravda" predate Tužilaštvu

SRNA
Četiri osobe, uhapšene u okviru akcije kodnog naziva "Pravda", saslušane su i predate Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, potvrdila je Srni glansogovornica Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Kristina Jozić.

Na tri lokacije na području Sarajeva i Zenice u nedjelju, 2. juna, pripadnici SIPA-e pretresli su tri objekti i uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo davanja i primanja dara i drugih oblika koristi.

Akciju su izvršili pripadnici SIPA-e, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Akcija je izvedena prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno izuzeta određena količina dokumentacije koja se odnosi na sudske presude, mobilni telefoni, kompjuteri, razne bilješke, ceduljice, rokovnici i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Akcija "Pravda" počela je 26. aprila, zajedno sa akcijama kodnih naziva "Patriot" i "Memori", kada je uhapšena osoba čiji su inicijali H.H, i bit će nastavljena.