Centar za istraživanje ratnih zločina
1
SIPA: Oko 40.000 ljudi bilo predmet tortura ili silovanja
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjerovatno SIPA, ili neki iz sipe, nisu brojali svoj udio u unistavanju, silovanju, ubistvima 1991/1995 god. Po brojnim komentarima, ovdje na ovom portalu, se na veliko pise da je SIPA srpska tajna sluzba, poput recimo, MOSAD cionisticka. Ne zivim u BiH, a ni tada kad se Bosna terorizirala, pa i neznam kako stvari stoje. Ali! Vjerujem narodu BiH i ranijim informacijama, da je preko 200 000 zrtava samo na Bosnjackoj strani. Dakle \"glasno-govornice\" SIPA-e.. KORIGUJ brojku ili dokazi svoje tvrdnje, inace, direktno dokazujete da vodite politiku anti-Bosansku, ili, politiku iz Banja Luke.
Svaka cast! SIPA je srpska vrlo opasna organizacija gdje je polovina srpskih ratnih zlocinaca i siledzija ta koja nastavlja terorisanje Bosnjaka u Bosni i Hercegovini!
Hja! Stara dobra vremena!
Kada će ta SIPA pronaći pripadnike tzv ARBIH i braću im mudžahedine ( ne ljude druge rase, jezika iz dalekih tuđih zemalja ) koji su napravili najveći ZLOČIN i GENOCID nad Hrvatima srednje Bosne i sjeverne Hercegovine . Kada ??? Kako radi i pod čijom kontrolom neće NIKADA. fuj !!
Procitah negdje danas da zbog rata u BiH ima manje 900.000 stanovnika, pa sam sebi ne vjerujem da pored toliko ?silovanja?40.000?, a u samom toku rata dok je radila CNN propaganda bilo je preko 50.000 ?silovanih? samo muslimanki, sto je ako se ne varam potvrdila televizija sa PALA (RISTO DJOGO) u najvecem jeku tih kriminalnih radnji, prikazavsi MUSLIMANKU koja je na svijet donijela LEPOG ZDRAVOG \"CRNOG SRBINA\" Srbi su supermeni; \'oces musko, zensko, bijelo,\"CRNO samo poruci.
Otprilike tacna cifra. Jos par desetina hiljada nestalih i to je to. Ostalo je politika i prepucavanje naroda da bi mogli sebe predstavljati kao sto vece zrtve i tek nakon rata su ove brojke voljeli tjerati i pola miliona jer su tada politicke stranke poput SDA iskale donacije u desetinama Milijardama koje Narod naravno nije ni vidio. Oj Sta li je Alija love dignuo samo na popravak Sarajeva a i dan danas ima rusevina. Ostalo je samo propaganda. Svi su dodavali neke zrtve tipa Becir Becirovic, Zeljko Zeljkovic koji su se znali pojavljivati po vise puta i koji su ko fole rodjeni u drugim gradovima. Trgovina mrtvim ljudima za sto vece donacije i u slucaju Susjeda za sto manje sankcije od Un-a i Evrope. Ako mi ne vjerujete onda jos niste skontali u kojoj vi drzavi zivite. Vrijeme vam je da se probudite. Mada je vrijeme koje im je trebalo da se to sve istrazi samo po sebi dokaz.
@hmm - Tako to obično ide, kad se zločinci i žrtve pokušavaju izjednačiti. Iza rata je bilo oko 200.000 žrtava, pa 150.000, sad 104.000, za dvadeset godina 50.000 žrtava, a za pedeset godina biće da su hrabri eroji če.tn.ički i ust@ški u najezdi neo-osmanlija na njihov miroljubivi narod, u erojskoj borbi likvidirali 10.000 do zuba naoružanih neo-janjičara.
Srbi su pou.bijali u periodu od 1992-e do kraja 1996-e GODINE 300 000 Bosnjackih civila a i 10 000 Hrvata!
Ovdje se ne radi o muskarcinama vec o SRPSKOJ KOLEKTIVNOJ MASINERIJI SANU PROFESIONALNIH SRPSKIH MONSTRUMA SILEDZIJA I UBBICA! Ovo niko drugi nije pocinio u Evropi OSIM MONSTRUMA SRBIJE I SRBA! A takvi srpski monstrumi RADE U SIPA-i na STOTINE, to svak ZNA !
Tako je to kad muškarčine ratuju, najviše stradavaju žene, djeca i starci.
pa zar nije poginulo 200000 ljudi? tako su prije govorili?
Jos jedan Ivica , Milorad ili Dragutin KOJI SE BAVI SLUCAJEVIMA KOJIMA SE TREBA OKUPIRAT U DJETALJIMA EKSKLUZIVNO BOSNJACI?!!!!!!!!!!!!! Piskim vam se na vasu srpsku pravdu i istinu ratnih zlocinaca i monstruma, SAMO JE 100 000 Bosnjackih djevojaka, zena, djecaka i muskaraca SILOVALA SRPSKA MASINERIJA SISTEMATSKIH SILEDZIJA I UB*ICA!!!!!! Od \"Vilinih Kosa\" geje je licno ucastvovao Milorad Dodik pa do svih koncentracionalnih i EKSKLUZIVNO SRPSKIH LOGORA SA SILOVANJE I BARBBARIJU!