|

SIPA istražuje aktivnosti u Pavlović banci u Bijeljini

SIPA istražuje aktivnosti u Pavlović banci u Bijeljini
1
A
Anadolija
18.11.2015. u 15:56
7
komentara
1

dijeljenja
SIPA istražuje aktivnosti u Pavlović banci u Bijeljini Foto: SRNA
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pružaju asistenciju Tužilaštvu BiH u okviru realizacije naredbe Tužilaštva koja se odnosi na provjere određenih računa i transfera novca u Pavlović banci u Bijeljini, potvrdila je Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.
"Po nalogu Tužilaštva BiH, policijski radnici SIPA-e provode određene istražne aktivnosti u navedenoj banci. Više informacija ili detalja ne možemo dati", saopštio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva.

Mladen Bosić, lider SDS-a, danas je nakon ročišta u Osnovnom sudu u Banjaluci u vezi tužbe Milorada Dodika za klevetu, izjavio da je SDS podnijela krivičnu prijavu protiv organizovane grupe, čiji je, kako tvrde, organizator Dodik, za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, davanja i primanja mita, te udruživanja radi činjenja krivičnih djela i organizovanog kriminala.

Osim Dodika, krivična prijava je podnesena i protiv vlasnika Pavlović Internacional banke Slobodana Pavlovića, zatim Radomira Jovanovića, direktora banke Petra Lazovića, bivšeg direktora Slobomira Blaga Blagojevića, članova Nadzornog odbora Pavlović banke Mile Pavlovića i Milovana Erića, kao i direktorice Agencije za bankarstvo RS-a Slavice Injac.

Bosić je objasnio da se prijava odnosi na kupovinu vile u Beogradu "koja je kupljena novcem sa Dodikovih računa, a kasnije mu je fiktivno odobren kredit Pavlović banke za kupovinu te vile".
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...