|

SIPA ispitala Muhameda Mecu, zeta napadača Enesa Omeragića

SIPA ispitala Muhameda Mecu, zeta napadača Enesa Omeragića
45
Piše: N. N.
19.11.2015. u 19:55
187
komentara
45

dijeljenja
SIPA ispitala Muhameda Mecu, zeta napadača Enesa Omeragića
SIPA je danas ispitala Muhameda Mecu, zeta napadača Enesa Omeragića koji je jučer ubio dvojicu vojnika OS BiH. SIPA ga je ispitala zbog mogućnosti da je na određeni način utjecao na Enesa Omeragića.
Kako je objavila Federalna televizija, Muhamed Meco je 2013. boravio u Siriji, odakle se, zajedno sa drugim simpatizerima IDIL-a vratio krajem 2013.

Meco je 2008. uhapšen u velikoj antiterorističkoj akciji te je tri mjeseca proveo u pritvoru u kao dio grupe Rijada Rustempašića koji se sumnjičio za planiranje napada na međunarodne institucije. No, tada je oslobođen svih optužbi te je pušten iz pritvora. Rustempašić je 2011. osuđen na četiri godine te se i sada nalazi u zatvoru. Njegov advokat Senad Bilić za Klix.ba je rekao da Rustempašić nema apsolutno nikakve veze sa posljednjim napadom te da u posljednje tri godine nikada nije izlazio iz zatvora.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je potvrdio da je Enes Omeragić bio u kontaktu sa Muhamedom Mecom te da je moguće da je bio pod njegovim utjecajem.

Šahin Omeragić, otac Enesa Omeragića, potvrdio je medijima da je njegov sin bio u dobrim odnosima sa zetom, ali da je teško reći je li bio pripadnik neke ekstremističke skupine.

Šahin Omeragić potvrdio je da on nije bio u kontaktu ni sa zetom ni sa kćerkom.
Prijavi grešku


Komentari (187)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...