|

SIPA-i i CIK-u upućeni obrasci radi provjere Radončića, Osmića i Đapo

SIPA-i i CIK-u upućeni obrasci radi provjere Radončića, Osmića i Đapo
15
F
FENA
16.11.2012. u 18:28
32
komentara
15

dijeljenja
SIPA-i i CIK-u upućeni obrasci radi provjere Radončića, Osmića i Đapo Fahrudin Radončić
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH je u utorak uputio obrasce koje su popunili kandidati za ministre i zamjenika ministra SIPA-a i Središnjem izbornom povjerenstvu radi provjere, kazao je danas Feni generalni sekretar Vijeća ministara BiH Zvonimir Kutleša.
"Očekujemo da će se u narednih recimo 20-tak dana, možda će taj period biti i kraći budući da se radi o manjem broju kandidata, te provjere završiti i nama dostaviti izvještaji o provjeravanju, nakon čega će predsjedatelj Vijeća ministara izvršiti imenovanje i imena kandidata poslati povjerenstvu za imenovanja Zastupničkog doma", kazao je Kutleša.

Predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda ranije je donio odluku kojom su smijenjeni s dužnosti ministri sigurnosti Sadik Ahmetović i odbrane Muhamed Ibrahimović te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović. Ovu odluku potvrdila su oba doma državnog parlamenta.

Nakon toga, predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija uputio je 7. novembra dopis predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi s prijedlogom za imenovanje ministara sigurnosti i odbrane BiH i zamjenice ministra finansija i trezora BiH, a predloženi su Fahrudin Radončić, Zekerijah Osmić i Edita Đapo.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...