SIPA i Američka tajna služba dogovorili modalitete saradnje

Klix.ba
28.1.2015. u 14:17
29
24
SIPA i Američka tajna služba dogovorili modalitete saradnje
29
SIPA i Američka tajna služba dogovorili modalitete saradnje
Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) danas je posjetio predstavnik Američke tajne službe (United States Secret Service) Mike Dickerson.
Dickerson se sastao sa direktorom SIPA-e Goranom Zubcem, nakon čega je održan operativni radni sastanak sa pomoćnikom direktora SIPA-e za Kriminalističko-istražni odjel Anđelkom Hrgićem.

Sastanku su prisustvovali i ataše za sigurnost Ambasade SAD Kevin Murphy, te istražitelj pri Ambasadi SAD Ognjen Maslo, saopćeno je iz SIPA-e.

Zubac je prezentirao posljednje rezultate rada SIPA-e i naglasio da je borba protiv terorizma prioritet rada SIPA-e. On je rekao da će u budućnosti akcent biti na jačanju sveukupnih materijalno-tehničkih i istražnih kapaciteta SIPA-e, kako bi ukorak sa vremenom mogla odgovoriti na sve sigurnosne izazove, a prije svega preventivno djelovati.

U tom kontekstu posebno je naglasio važnost profiliranja najjačih istražnih kapaciteta i nabavke najsavremenije opreme i naoružanja za Jedinicu za specijalnu podršku SIPA-e.

Zubac je rekao da je SIPA iskren i siguran partner SAD i zahvalio se na dosadašnjoj podršci u jačanju kapaciteta Agencije, ističući da će SIPA vratiti rezultatima, te da će u budućnosti biti još moćnija.

Na operativnom radnom sastanku razgovarano je o modalitetima i pravcima buduće saradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: