|

Sindikati budžetskih korisnika USK-a održali jednosatni protest u Bihaću

Sindikati budžetskih korisnika USK-a održali jednosatni protest u Bihaću
0
F
FENA
17.12.2014. u 16:09
1
komentara
0

dijeljenja
Sindikati budžetskih korisnika USK-a održali jednosatni protest u Bihaću Foto: Čitatelj/Klix.ba
Više hiljada članova Sindikata budžetskih korisnika Unsko-sanskog kantona (USK) danas su na Gradskom trgu u Bihaću od 11 do 12 sati održali protest upozorenja.
Protesti su organizirani jer Vlada USK-a nije ispoštovala dogovor, kojim je bila utvrđena dinamika isplate svih dugovanja iz ove, ali i prethodnih godina.

Uz isplatu plaća za oktobar i novembar, naknade za topli obrok za tri mjeseca, sindikati traže isplatu i svih dugovanja po drugim osnovama, izjednačavanje prava porodilja za sve budžetske korisnike, obračunavanje minulog rada u skladu sa zakonom, te izdvajanje sredstava za isplatu pravosnažnih sudskih rješenja.

Također zahtijevaju da se vrtići vrate na budžet kao korisnici, a ne da se finansiraju grant sredstvima koja su nedovoljna za njihove potrebe, a poručili su da ne prihvataju nikakvo smanjenje plaća, koje je najavljeno.

"Ukoliko se vlasti ogluše o naše zahtjeve, spremni smo i na generalni štrajk, koji ćemo organizirati već početkom naredne godine", poručio je predsjednik Saveza samostalnih sindikata (SSS) za USK Muhamed Mahmutović.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...