Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro bi bilo da većina komentatora prvo provjeri plate u Institucijama pa onda lupaju cifre. Svi pametni a onda opet neki tupan poredi parlamentarce sa državnim službenicima. Pored toga svima treba da imaju tretman kao radnici u Bingu (ako je istina što se piše) i tom standardu treba težiti.
dajte drzavu Senadu Bingu, on bi vrlo brzo napravio uravnilovku i svi bi, od Zvidzica do portira radili za 500 maraka, od cega 150 u bonovima koje mogu potrosit u Bingu naravno
@Dubajic Da cu braniti Bingo nisam mogao da pojmim..ali ostone radi..kasirke kod njega imaju 700 km. Svakako nike mnogo ali je ipak vise pd 500.
nerad od 7,5 sati dnevno zaradjivali po 1500 KM. Napominjem da se obrati paznja na godinu i vrijednost novca. sad kad vam je malo para sada biste opet da uzmete radna mjesta vrijednim ljudima u privatnom sektoru ali pak da dobijete povecanja u javnom sektoru . Pihhhhhh Koliko radite dobro ste i plaćeni.
Imam prijedlog za ovaj sindikat. Tražite od vaših nadređenih, ministara viših nivoa vlasti iz vasih institucija da se odreknu dijela svoje plaće zaradi povecanja vaših plaća. Kad sam ja rintala 2007 godine po 12 sati na funkciji menadzera privatne firme za 750 KM vi ste za svoj nerad od 7,5 sati dnevno zaradjivali po 1500 KM.
Botuju drzavni sluzbenici sudeci po odnosu pluseva i minusa (pri tom niko nije odgovorio na moj komentar)...ipak cu ponoviti pitanje...zasto je i dalje jagma za “drzavne poslove” ako su plate tanke?
Treba im pomoć, jadni zaposlenici! Još moraju izlazit ba izbore i glasar za poslodavce, te bijede. Svugdje ima bijede, najviše ljudske.
Lijepo bi bilo da ste taj podatak i potkrijepili konkretnim ciframa plata i koji su to poslovi koji su placeni ispod prosjeka? Da se ne lazemo vecina sanja da radi ili u zajednickim institucijama vlasti ili entitetskim...zasto ako su plate ispodprosjecne?
preporuka nezadovoljnim prebacite se u Bingo Konzum Amko tamo su plate ohoohoooo I to za nekih 250 -300 radnih sati mjesečno
Regres? Nepoznat pojam za one u realnom sektoru koji vama na budzetu obezbjedjuju plate. Je li moralno imati regres ako ga nemaju niti oni koji Vam zaradjuju platu?
@samoobjektivno5 umjesto minusa napisite argument pa da vam se moze dati plus.
Ahahaaaa Treba vas na biro poslati uhljebi jadni
Zato ovih 40% prima 5 prosječnih.
awwwwww
Ahahahahahahahahaha... Noooroooood znooooo!
Mrš
Kao top lista nadrealista vlada strajka "rudari imaju svoj voz"