Traže potpisivanje aneksa
17

Već je dramatično ugrožena egzistencija uposlenika javnih servisa

I. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Samostalni sindikat uposlenika RTV Federacije BiH pozdravlja napore vlasti i svih stranaka da se trenutno, ali i sistemski riješi kriza zbog naplate RTV takse i u vezi stanja na Javnim RTV emiterima sa sjedištem u Sarajevu.

Samostalni sindikat uposlenika RTV Federacije BiH poziva generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića da napokon potpiše aneks Ugovora o naplati RTV takse sa JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, kako bi se time nastavilo redovno poslovanje BHRT-a i RTV Federacije BiH, jer je već dramatično ugrožena egzistencija uposlenika naše dvije kuće i njihovih porodica, i jer nije fer da radnici BHRT-a budu taoci nerazumnog ponašanja.

"Pozivamo rukovodstvo BHRT da na bilo koji rok trajanja, ali sada i odmah, potpišu Aneks ugovora s JP Elektoprivreda, kako bi bila osigurana isplata svih primanja radnika BHRT-a i RTV Federacije BiH. I ovaj put, kao i uvijek do sada, izražavamo podršku radnicima BHRT-a, iskazujemo dobre želje u naporima za prevladavanje aktualne teške situacije, koja traje dugi niz godina", piše u saopćenju.

Iz sindikata navode da razvoj i pozicija BHRT-a i RTV Federacije BiH, te redovna isplata zarađenih plata i svih drugih doprinosa moraju biti od prioritetne važnosti, te sve ostalo može biti predmetom razgovora.

"Zato pozivamo Vladu Federacije BiH, JP Elektroprivredu BiH da se hitno potpiše aneks Ugovora o naplati RTV takse, kako je i zakonski propisano. Zahvaljujemo se Elektroprivredi BiH na dosadašnjoj i budućoj saradnji, koja je u proteklih šest godina osigurala egzistenciju i nesmetan rad Javnih RTV servisa sa sjedištem u Sarajevu: RTV Federacije BiH i BHRT-a", poručili su.