{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat traži da radnici Grupacije Birač ne ostanu bez posla

F
11.4.2013. u 13:30
0
0
Sindikat traži da radnici Grupacije Birač ne ostanu bez posla
0
Sindikat traži da radnici Grupacije Birač ne ostanu bez posla
Na sastanku Koordinacionog odbora Sindikata metalaca i rudara preduzeća u okviru Grupacije "Birač“ iz Zvornika zatraženo je od nadležnih organa Republike Srpske da se svi radnici iz "Birča“ rasporede po drugim preduzećima, sa svim prethodno stečenim pravima.
Sindikat će, navode, sve učiniti u okviru svojih nadležnosti da preduzeća u okviru Grupacije "Birač“ nastave normalan rad.

O ovoj temi danas se razgovaralo na sastanku u Fabrici glinice "Birač“, a prisustvovali su i Obrad Belenzada, predsjednik Granskog sindikata metalaca i rudara, te Milorad Dukić, predsjednik sindikata "Boksita“ iz Milića, saopćeno je iz Sindikata metalaca i rudara.

U "Birču“ je otvoren stečajni postupak, nakon što je utvrđeno da su litvanski vlasnici ostavili nagomilane dugove.

I dok u Vladi RS-a tvrde da su odlučni da se sačuva proizvodnja i radna mjesta, zaposleni u "Birču“ su izrazili zabrinutost, jer su radne knjižice već zaključene za 304 radnika, a trebalo bi da ih preuzmu ostala preduzeća iz grupacije "Birač“.

Za radni odnos zabrinuti su i ostali radnici ovog preduzeća, jer nemaju jasnu sliku kako će biti preuzimani od zavisnih preduzeća “Birač“ grupe.

Sindikat najavlje i reagiranje, ukoliko se prekrše prava radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: