{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat spreman na prekid štrajka u "Željeznicama RS"

F
15.6.2011. u 19:52
0
1
Sindikat spreman na prekid štrajka u "Željeznicama RS"
0
Sindikat spreman na prekid štrajka u "Željeznicama RS"
Samostalni sindikat mašinovođa “Željeznica RS-a” saopćio je kako očekuje nastavak pregovora s Vladom RS-a i spreman je da, ako njihovi zahtjevi budu riješeni, u potpunosti prekinu štrajk i da puste kompletan željeznički saobraćaj sutra ujutru u 7.00 sati.
U saopćenju naglašavaju da očekuju nastavak pregovora s entitetskom vladom, jer je, navodi se, Samostalni sindikat mašinovođa dokazao da je legitiman predstavnik radnika bez kojeg nijedan štrajk ne može ni početi, niti se završiti, niti neko drugi u njihovo ime može potpisati bilo kakve sporazume.

Pozdravljaju odluku Vlade RS-a o isplati pet miliona KM, od kojih su radnicima “Željeznica RS-a” u toku dana isplaćena dva regresa i topli obrok za januar ove godine.

U saopćenju, koje je potpisao predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa Simo Cvjetković se podjeća da taj i Sindikat radnika infrastrukture bez doznačavanja sredstava radnicima nisu mogli da prihvate odluku o minimumu procesa rada koji su postigli Samostalni sindikat Saobraćajno-transportne djelatnosti i Vlada RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: