Žele ispunjenje zahtjeva
0

Sindikat spreman na prekid štrajka u "Željeznicama RS"

FENA
Samostalni sindikat mašinovođa “Željeznica RS-a” saopćio je kako očekuje nastavak pregovora s Vladom RS-a i spreman je da, ako njihovi zahtjevi budu riješeni, u potpunosti prekinu štrajk i da puste kompletan željeznički saobraćaj sutra ujutru u 7.00 sati.

U saopćenju naglašavaju da očekuju nastavak pregovora s entitetskom vladom, jer je, navodi se, Samostalni sindikat mašinovođa dokazao da je legitiman predstavnik radnika bez kojeg nijedan štrajk ne može ni početi, niti se završiti, niti neko drugi u njihovo ime može potpisati bilo kakve sporazume.

Pozdravljaju odluku Vlade RS-a o isplati pet miliona KM, od kojih su radnicima “Željeznica RS-a” u toku dana isplaćena dva regresa i topli obrok za januar ove godine.

U saopćenju, koje je potpisao predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa Simo Cvjetković se podjeća da taj i Sindikat radnika infrastrukture bez doznačavanja sredstava radnicima nisu mogli da prihvate odluku o minimumu procesa rada koji su postigli Samostalni sindikat Saobraćajno-transportne djelatnosti i Vlada RS-a.