BiH
6

Sindikat radnika preduzeća STEP pomaže porodicama iz poplavljenih područja

Piše: E.S.H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnici sarajevskog preduzeća STEP su se odrekli deset posto regresa i iznos od oko 8.200 KM su uplatili za pomoć porodicama koje su u poplavama izgubile domove.

Kako nam je rekao povjerenik Sindikata Zahid Stambolić, željeli su na ovaj način dati svoj doprinos u pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

"Općine Doboj i Maglaj su nam dostavile spiskove sa imenima porodica kojima do sada ništa nije uplaćeno, pa smo za njih 11 rasporedili prikupljeni novac. Nadamo se da će im bar malo pomoći", kazao je Stambolić za Klix.ba.

Članovi Sindikata su prvi put organizovali ovakvu akciju za prikupljanje pomoći, a u akciji su učestvovali svi radnici STEP-a.

"Pomažemo našim uposlenicima u slučaju smrti u porodici ili teške materijalne situacije, ali je ovo prvi put da organizujemo veću akciju", izjavio je Zahid Stambolić.

Novac je uplaćen na račune porodice, a donacije su dobili: Seazija Kavazović, Elvira Bradarić, Muhiba Mujić, Ramiz Hasanić, Nadira Ćamić, Suljo Omahić, Elharlin Musaefendić, Mustafa Gračić, Sabahudin Begić, Armin Konđeli i Pehić Rukija.

Sve porodice su iz Maglaja i Doboja, a nekoliko članova Sindikata STEP-a će obići ove porodice. Firma STEP održava semaforizaciju i rasvjetu u Kantonu Sarajevo i bavi se poslovima razvoja željezničke infrastrukture.