{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavlja se Telemachova akcija pomoći poplavljenim područjima

4.10.2014. u 10:58
0
0
Nastavlja se Telemachova akcija pomoći poplavljenim područjima
0
Nastavlja se Telemachova akcija pomoći poplavljenim područjima
Saniranje posljedica poplava posebno teško pada porodicama sa posebnim potrebama zbog toga što u humanitarnoj pomoći koja pristiže malo je neophodnih potrepština koje bi im olakšale život.
"Stoga je kompanija Telemach anketirala stanovništvo i prikupila podatke s terena o tome koliko i kakvu vrstu pomoći je potrebno dostaviti ovim porodicama. Pomoć u vidu madraca, posebnih kreveta, ortopedskih cipela, namještaja dostavljena je u Brčkom", saopšteno je iz ove Telemacha.

Hasan Čizmić je jedan je od mnogobrojnih građana koji je u poplavama izgubio sve što je cijeli život gradio.

"Dobio sam pokućstvo i šporet koji mi mnogo znače naročito zbog dolaska zime. Nažalost, ostao sam bez ičega i sada krećem ispočetka“ rekao je Hasan.

Inače akcija Telemacha pomoći stanovništvu pogođenom poplavama započela je u Tuzli prošle sedmice u mjesnim zajednicama Slavinovići, Klokotnica, Gnojnica gdje je pomoć donirana za 53 ugrožene porodice.

Donirani su hrana, sredstva za čišćenje, kućanski aparati, stočna hrana, te materijal za obnovu kuća; keramika, laminati, ljepila, kreč, cement i mreže. Također nekoliko porodica je omogućeno nasipanje puta kamenom, te cijevi za odvod kiše.

Akcija se nastavila u Željeznom Polju, gdje je više od 48 porodica dobilo pomoć prema prethodno urađenim anketama. Humanitarna pomoć je danas podjeljena u mjesnim zajednicama Pribava, Berkovica, Donja Orahovica, Modrac u Tuzli, te u Brčkom gdje je pomoć uručena za porodice sa posebnim potrebama.

"Kao kompanija koja posluje širom Bosne i Hercegovine, osjetili smo veliku potrebu pomoći mještanima Željeznog polja, ali i šire. Misli su nam sve vrijeme bile uz ove porodice, a naš vrijedni tim radio je na terenu i zajedničkim snagama smo danas omogućili ovakvu vrstu pomoći i unijeli nadu u bolje sutra, te napravili mali korak ka normalizaciji situacije koja je ove mještane zadesila. Pozivamo i druge kompanije da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu, jer još uvijek ljudi nemaju osnovnih sredstava za život. Mi smo okončali ovaj krug aktivnosti ali i dalje ćemo pomagati ova i druga područja u BiH“, naglasili su iz Telemacha.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: