Komentari (302)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najavite koridu na tom mjestu, 50 000 duša zagarantovano dolazi.
cujem raja prica da je pravo dobro tamo na toj koridi, kazu bogat sadrzaj, ima zenski ima sve
bravo :D sve to sto izadje treba policiju poslati da ih potuce i ici pomagati policajcima
PRIKAŽI ODGOVORE (21)
Kada je drzava u krizi, kada je godinama zaposljavano u institucije i preduzeca(sve stranke, pocev od SDA,SDP pa do sad kada je SDA na vlasti), sindikat je sutio. Sada kada je SDA uzela da ispravlja greske pod pritiskom EU i MMF javlja se sindikat pod bojaznom da zakon nije za radnike. Sto se niste toliko bunili za rudare? Niste, jer vas boli ona stvar za njih. Tek sada kad je i vama zagustilo, javljate se. A mislite da ce biti bolje kada smjenite ove? Nece, zato sto bi i oni koji bi poslije ovoga dosli bili gori a morali bi ispuniti ove uvjete MMF. Zato narode, pametno sagledajte situaciju i procijenite! Ne dozvolite da vas iz sindikata predstavljaju „neciji ljudi“ bili oni iz SDA ili SDP ili neke trece stranke!!!
pa brane stoka sami sebe, znaju da ovim zakonom polako al sigurno dolazi kraj uhljebljenim i uhljebljivacima
Kakve crne greske. Jel greska sto je satnica 1 evro i jos ne mozes otpustiti radnika kad hoces, a mozes misliti moras mu platiti odmor, prevoz i hranu da jede. Bolesno.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Dolazim naravno,gotovanima smeta buka pa se protive al nama kojima su uništili sve u Tuzli ostao je makar ponos zato nek se jebe ko misli da ne treba izać na proteste...
A šta ćemo mi NEradnici? Vi bar imate za šta da štrajkujete! :D
Ovaj zakon nije uopće zanimljiv domaćim poslodavcima, oni svakako rade radnicima što hoće bez da se oko toga osvrću na važeće zakone. Ovo bi trebalo biti olakšanje u poslovanju stranim investitorima poslodavcima. A što bi BiH radnici htjeli: da rade koliko oni žele, kako žele, kada oni žele. Ma ne ide to nigdje u normalnom svijetu, zakonom ovim važećim nije se koristio tko je trebao, inspekcija podmitljiva kao i svi, nije bitno sto se prava krše što se nije uredno ili nikako prijavljeno, BITNO JE DA SE RADI, e kurca malo... A ne brinite ni za uhljebe prodaće se stranačke zlatne koke vadit će si uhljebi okice. I još ovo NE IZLAZITE NA OVE PROSVJEDE AKO VAM JE IMALO STALO DO ZAVOĐENJA REDA U DRŽAVI.
ako se usvoji ...kapitalisti ce oderati dusu narodu..privatni sekor ce hajrovati ..blako vlasnicima..vec su nabacili osmijeh na lice...ja sta ce na raditi....
sdp zeli anarhiju, mali zlajko to organizira, urbani ljubimac gov.nara, neces razbojnece...kolaps !
Treba napraviti razliku izme?u javnih preduzeca i preduzeca u drzavnom vlasnistvu. Javna preduzeca nisu korporacije, preduzeca u dzavnom vlasnistvu su korporacije i kotiraju na berzi ili su d.o.o. Ne moze drzava u korporacije ili firme drugog pravnog oblika u dzavnom vlasnistvu uplacivati novac iz budzeta i nesto kao uvezivati staz. To su firme za koje veijedi Zakon o privrednim drustvima, a po tome zakonu su bankrotirale. Gospodo radnici propo vam je staz, mars od budzeta!!!! Stoko 15 gosina niste komad proizvoda prodali mi da vam placamo PIO!!!
U pitanju je obican blef. Koliko sindikat brine o radnicima pokazalo je se na protestima u Februaru. Sindikat je vec sve dogovorio sa Vladom a Vlada sa MMF-om. Protesti se organiziraju samo iz jednog razloga a to je da ne ispadne previse ofirno kako je sve izdogovarano,a valja osigurat i nastavak rada sindikata. prema tome sve je providno i jasno. Tesko narodu i najebace.
hehe vidi budzetlija sto se bune idite na proteste da vas hoce nalemat bas bi volio . Sada cemo mi nas 600.000 sjediti kod kuce i smijati se vama dok vas vlast naziva narkomanima i rusiteljima ustavnog poredka :-) Dok ste uzimali plate bolio vas kuratz za borcima , penzionerima ma svima sada nas boli kuratz za vama nemamo sta da izgubimo ...
Kakire propo si ko zeton..
Ja, ahaaa. Smrdi, smrdi, užasno smrdi. A nije Miljacka.
Gdje su sada ona oklopna vozila :)))? Uhljebe treba rastjerati i ne dozvoliti im da prave nered u svom neradu i učmalosti, a sa dobrim primanjima. Prepali se uhljebi i sindikalci zakona o radu. Ovim zakonom će stati ukraj njihovom neradu. Zato oni pozivaju na proteste.
da ih Dino pozove pa hajd, al vako.......
ima jedna izreka vezano za radnike.............. Ko radi ne boji se gladi, a ko jede, taj još i manje!
Ja razumijem da su i u administraciji ljudi da imaju avoje proble.e kredite itd..ali vise od 70%u toj administraciji nista ne radi birokratija nemozete vjecuto u drzavbim jaslama biti.. aa sindikat se javlja samo kad njihovim guzicama cejf proalo je vase vrijeme kad ste trebali braniti radnicka prava..
Ako do?u svi sindikalni povjerenici iz budzetskih firmi i JP, svi predstavnici granskih sindikata iz kantona (npr. prosvjetari ih imaju 45-50 kom, jedan od njih je i izvjesni Satorovic i legendarni Sivro) i eto ih 10 hiljada minimum