BiH
360

Sindikat policije KS moli da Nermin Pećanac ostane ministar

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo uputio je molbu svim kreatorima vlasti u Kantonu Sarajevo da imaju u vidu njihov stav prilikom imenovanja budućeg ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Ne treba posebno naglašavati da tu ministarsku poziciju može obnašati čovjek visokih moralnih kvaliteta i ugleda što gospodin Nermin Pećanac apsolutno jeste, a koliko ga policija i drugi uposlenici cijene, dokaz je nedavno dodjeljivanje najvećeg policijskog priznanja, Zlatna policijska značka", navodi se u saopštenju ovog sindikata.

Ističu da su imali "veoma negativna iskustva s pojedinim osobama koje su obnašale dužnost ministra unutrašnjih poslova".

"Zato će Sindikat policije Kantona Sarajevo kao krovno nestranačko udruženje uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zauzeti aktivniju ulogu kada je u pitanju izbor budućeg ministra unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su obavili konsultacije sa velikim brojem policijskih službenika i drugih uposlenika Ministarstva.

"Zaključeno je da su najznačajniji napreci po ekonomsko socijalni i radno pravni status uposlenika ostvareni u mandatima aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Nermina Pećanca, shodno čemu je izveden zaključak da vjerovatno ne postoji osoba koja bi sa znanjem vrhunskog menadžera, pokazanim senzibilitetom ali i istaknutim osjećajem za potrebe uposlenika mogla voditi MUP Kantona Sarajevo kao što je to u proteklom periodu činio Pećanac", dodaje se u saopštenju