|

Sindikat osnovnog obrazovanja FBiH podržao mirnu šetnju uoči povorke ponosa

Sindikat osnovnog obrazovanja FBiH podržao mirnu šetnju uoči povorke ponosa
485
Klix.ba
3.9.2019. u 18:15
83
komentara
485

dijeljenja
Sindikat osnovnog obrazovanja FBiH podržao mirnu šetnju uoči povorke ponosa Foto: D. S./Klix.ba
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, na čijem čelu je Saudin Sivro, podržao je organizovanje mirne šetnje i manifestacije "Dani tradicionalne porodice" koja će biti održana dan prije prve Bh. povorke ponosa.
Mirna šetnja i manifestacija Dan tradicionalne porodice zakazan je za 7. septembar, s početkom u 14 sati, a kretat će se na trasi od Vječne vatre do Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Raduje nas da se na miran i transparentan način promovira vrijednost porodice kao glavnog stuba društva. U današnje vrijeme kada su na ovim podnebljima zbog političke nestabilnosti i uslova života narušeni svi principi porodice, nema sumnje da je neophodno učiniti sve kako bi se ukazalo na tradicionalne vrijednosti porodice i na taj način svakog građanina podsjetiti i dati mu mogućnost da bira između onoga što je vrijednost i onoga ko misli drugačije", saopćeno je iz Sindikata.



Pozvali su svoje članstvo da prisustvom podrži mirnu šetnju i manifestaciju.

Podsjetimo, dan poslije odnosno 8. septembra u Sarajevu će biti održana prva povorka ponosa čiji je cilj protest protiv nejednakosti i kršenja ljudskih prava lezbejki, gej, biseksualnih, trans, interspolnih i queer osoba.
Prijavi grešku


Komentari (83)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...