{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat Energoinvesta traži reakciju vlasti: Uprava je nesposobna, u kompaniji vladaju beznađe i letargija

21.8.2015. u 14:37
135
103
Sindikat Energoinvesta traži reakciju vlasti: Uprava je nesposobna, u kompaniji vladaju beznađe i letargija
135
Sindikat Energoinvesta uputio je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću i premijeru FBiH Fadilu Novaliću dopis sa zahtjevom za održavanje zajedničkog sastanka na kome bi se razgovaralo o opstanku i razvoju Energoinvesta.


Naime, Sindikat navodi da nijedan dosadašnji zahtjev uprava kompanije nije u potpunosti ispunila te da je ovo jedini način da se ukaže na probleme s kojima se suočavaju radnici.

"Suštinski problem je nepovjerenje uposlenika u sposobnost Uprave da vodi firmu, da osigura nove poslove, kao i to da nema generalne strategije i želje za opstanak i uspješno poslovanje Energoinvesta d.d. na tržištu", navodi se u dopisu.

Dosadašnje mjere uprave, navodi sindikat, pokazale su se neuspješnim, a uglavnom se svode na prodaju imovine koja je neuspješna i štetna, kozmetičke promjene u menadžmentu kompanije...

"Uposlenici su izloženi kolektivnom mobingu i pritisku, vrši se smanjenje broja uposlenih po različitim osnovama, uglavnom neselektivno po principu da se dostigne zadati broj, dok se s druge strane godinama zapošljavaju kadrovi koji nam nisu potrebni. Naprijed navedeno je učinilo da je Kompaniju napustio veliki broj stručnih i sposobnih ljudi, a sada u Kompaniji vladaju letargija i beznađe", kaže se u dopisu.

Od Vijeća ministara i Vlade FBiH traži se hitna reakcija, a jedno od mogućih rješenja je i da se Elektroprijenosu BiH i Elektroprivredi BiH naloži da projekte koje realiziraju iz vlastitih sredstava povjere Energoinvestu.

Ako ne bude ispunjen zahtjev sindikata najavljen je i generalni štrajk čiji će osnovni zahtjev biti smjena uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: