{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat Energoinvesta traži reakciju vlasti: Uprava je nesposobna, u kompaniji vladaju beznađe i letargija

21.8.2015. u 14:37
135
103
Sindikat Energoinvesta traži reakciju vlasti: Uprava je nesposobna, u kompaniji vladaju beznađe i letargija
135
Sindikat Energoinvesta uputio je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću i premijeru FBiH Fadilu Novaliću dopis sa zahtjevom za održavanje zajedničkog sastanka na kome bi se razgovaralo o opstanku i razvoju Energoinvesta.


Naime, Sindikat navodi da nijedan dosadašnji zahtjev uprava kompanije nije u potpunosti ispunila te da je ovo jedini način da se ukaže na probleme s kojima se suočavaju radnici.

"Suštinski problem je nepovjerenje uposlenika u sposobnost Uprave da vodi firmu, da osigura nove poslove, kao i to da nema generalne strategije i želje za opstanak i uspješno poslovanje Energoinvesta d.d. na tržištu", navodi se u dopisu.

Dosadašnje mjere uprave, navodi sindikat, pokazale su se neuspješnim, a uglavnom se svode na prodaju imovine koja je neuspješna i štetna, kozmetičke promjene u menadžmentu kompanije...

"Uposlenici su izloženi kolektivnom mobingu i pritisku, vrši se smanjenje broja uposlenih po različitim osnovama, uglavnom neselektivno po principu da se dostigne zadati broj, dok se s druge strane godinama zapošljavaju kadrovi koji nam nisu potrebni. Naprijed navedeno je učinilo da je Kompaniju napustio veliki broj stručnih i sposobnih ljudi, a sada u Kompaniji vladaju letargija i beznađe", kaže se u dopisu.

Od Vijeća ministara i Vlade FBiH traži se hitna reakcija, a jedno od mogućih rješenja je i da se Elektroprijenosu BiH i Elektroprivredi BiH naloži da projekte koje realiziraju iz vlastitih sredstava povjere Energoinvestu.

Ako ne bude ispunjen zahtjev sindikata najavljen je i generalni štrajk čiji će osnovni zahtjev biti smjena uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: