Konferencija za medije
0

FOTO / Sindikat BH Telecoma slavi desetogodišnjicu postojanja

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U prostorijama Hotela Saraj danas je, povodom obilježavanja desetogodišnjice postojanja, održana konferencija za medije Sindikata BH Telecoma.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Kako je medijima kazao predsjednik Avad Bahto, Sindikat ove komapnije nastao je razdvajanjem tadašnjeg Sindikata preduzeća PTT Saobraćaja BiH.

Sindikat je tokom deset godina postojanja uradio mnoge stvari za dobrobit BH Telecoma, a između ostalog, kako je kazao Bahto, izdvajaju se dva kolektivna ugovora za radnike ove komapnije.

"Posebno smo ponosni što smo kao Sindikat uspjeli spriječiti pokušaj prodaje BH Telecoma i što, evo, nakon nekoliko godina borbe danas imamo preduzeće koje je strateški važno za ekonomski i privredni razvoj FBiH i koja će u budućnosti, uz naš sindikalni angažman donositi mnogo više koristi građanima FBiH", naglasio je Bahto.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Takav pristup dosta je doprinio i kolegama iz sindikata drugih kompanija koji su, na isti način, u svojim preduzećima uspjeli spriječiti ili usporiti pokušaje privatizacije, rečeno je na današnjoj konferenciji.

"Važno je spomenuti da smo svaki dan radili na prikupljanju određenih sredstava i donacija te smo u ovih deset godina uspjeli prikupiti više od 400.000 KM za potrebe koje su se u tom trenutku pokazale kao prioritetne. Oko 60.000 KM donacija smo prikupili za kupovinu motokultivatora za povratničke porodice te oko 20.000 KM za djecu Srebrenice. Tu su bile i akcije za deminiranje BiH, pomoć reprezentativcima BiH u sjedećoj odbojci i brojne druge humanitarne akcije", kazali su predstavnici Sindikata na današnjoj konferenciji za medije.