{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Telecom: Nismo uskratili podršku Srebreničanima

F
21.6.2012. u 18:23
1
BH Telecom: Nismo uskratili podršku Srebreničanima
1
BH Telecom: Nismo uskratili podršku Srebreničanima
BH Telecom oglasio se danas povodom određenih dezinformacija da je ova kompanija odbila pružiti finansijsku podršku obilježavanju 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, navodeći da je ta informacija apsolutna neistinita.
U saopćenju za javnost BH Telekoma pojašnjava se da se Organizacioni odbor za obilježavanje 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice "Sigurne zone UN-a" obratio BH Telecomu 4. juna ove godine s molbom za finansijsku podršku.

U skladu sa zakonskim aktima, BH Telecom jednom godišnje pokreće proceduru dodjele donacija nakon što Skupština Društva donese Odluku o izdvajanju sredstava za dodjelu donacija, na koju saglasnost daje i resorno ministarstvo.

U tom smislu, BH Telecom nije odbio saradnju s Organizacionim odborom, nego je podnosioca zahtjeva obavijestio o zakonskoj proceduri dodjele donacija, kao i proceduri prijave na Javni konkurs za dodjelu donacija.

Iz ove kompanije ističu da je tokom prethodnih nekoliko godina BH Telecom kroz donacije i reklamno propagandne ugovore iskazao podršku različitim udruženjima i projektima s područja Srebrenice kroz novčana sredstva u iznosu većem od 100.000 KM.

Važan dio poslovne prakse kompanije BH Telecom d.d. je obezbjeđenje podrške društveno korisnim projektima, koja se ostvaruje realizacijom aktivnosti kao što su donacije, reklamno-propagandni ugovori, stipendiranja i slično.

U skladu sa Zakonom o državnim preduzećima, različitim udruženjima i organizacijama BH Telecom svake godine dodjeljuje donacije u iznosu od jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj poslovnoj godini. Odlukom o dodjeli donacija za 2011. godinu, u ovu svrhu je dodijeljen iznos od 1,3 miliona KM.

Dodaje se da BH Telecom ostvaruje dugogodišnju saradnju s Udruženjem građana "Žene Srebrenice", Udruženjem Pokretom "Majke enklave Srebrenica i Žepa", Udruženjem "Majke Srebrenice i Podrinja", Asocijacijom studenata Srebrenice i brojnim drugim organizacijama koje stvaraju uslove za održiv povratak i opstanak na području općine Srebrenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: