|

Sindikat Aluminija prijeti novim protestima i blokadama, ako im se ne ispune zahtjevi

Sindikat Aluminija prijeti novim protestima i blokadama, ako im se ne ispune zahtjevi
32
R. D.
19.7.2019. u 18:14
42
komentara
32

dijeljenja
Sindikat Aluminija prijeti novim protestima i blokadama, ako im se ne ispune zahtjevi Foto: R. D./Klix.ba
Skupština Sindikata radnika Aluminija na današnjem zasjedanju jednoglasno je podržala odluku o napuštanju Kriznog odbora. Sindikat će u narednom periodu insistirati na ispunjenju zahtjeva radnika, a krajem naredne sedmice održat će se nova sjednica Skupštine koja će donijeti odluke o daljim koracima.
Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata Aluminija, poslije sjednice za Klix.ba je kazao da je fokus stavljen na zahtjeve radnika.

"Naši zahtjevi su poznati, a prije svega odnose se na zbrinjavanje radnika, uvezivanje radnog staža, otpremnine, rješavanje obaveza prema bankama kroz reprogramiranje kredita koje radnici imaju", kazao je Biokšić.

Sindikat planira narednu sjednicu svoje skupštine za kraj naredne sedmice, a uprava i Krizni odbor dotad trebaju pokazati odlučnost u ispunjenju zahtjeva radnika.

"Skupština će odlučivati o narednim koracima, a u slučaju neispunjavanja i ignorisanja zahtjeva radnika mogući su novi protesti i blokade", kazao je Biokšić.Čelništvo Sindikata zaposlenih ranije je donijelo odluku kako napuštaju Krizni odbor te da se fokusiraju isključivo na borbu za prava radnika.
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...