|

Šimić: Bosna i Hercegovina je nadživjela sve neprijatelje

Šimić: Bosna i Hercegovina je nadživjela sve neprijatelje
0
S
Piše: D. Brkić
24.11.2011. u 15:40
23
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
2/8 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
3/8 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
4/8 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
5/8 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
6/8 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
7/8 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
8/8 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Delegacije Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona te Općinskog vijeća Tuzla su, u povodu Dana državnosti BiH, danas na Slanoj Banji položile cvijeće i odale počast borcima iz Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945. i Odbrambenog rata 1992 - 1995.
Potom je u BKC-u održana svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, na kojoj je potpredsjednik Zlatko Šimić podsjetio na historijske činjenice o državnosti Bosne i Hercegovine.

''Obilježavamo 68 godina od održavanja sjednice ZAVNOBIH-a na kojoj je obnovljena državnost BiH koja je oduzeta osmanskim osvajanjem 1463. godine. Bosna i Hercegovina je nadživjela sve neprijatelje, a vijekovima je bila tvrd orah za sve osvajače. Svaki pokušaj dijeljena Bosne i Hercegovine donio je samo stradanja i patnje. Obilježavajući ovaj datum ne smijemo zaboraviti tradiciju naroda u BiH, koja govori o suživotu, toleranciji, zajedništvu…'', rekao je Zlatko Šimić.

Općinski načelnik Jasmin Imamović i predstavnice porodica poginulih boraca otkrili su spomen-ploču koja je postavljena ispred Fakulteta za tjelsni odgoj i sport, a nakon toga je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Tuzla.

Predstavnici Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona te Općine Tuzla čestitali su svim Bosancima i Hercegovcima Dan državnosti, 25. novembar.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...