BiH
0

Silajdžić primio Bullarda u oproštajnu posjetu

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u oproštajnu posjetu brigadnog generala Johna W. Bullarda, komadanta NATO štaba u Sarajevu.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, prilikom oproštajne posjete brigadni general Bullard je rekao da je zadovoljan zadacima izvršenim u toku svog mandata u Bosni i Hercegovini, te je posebno istakao doprinos vojnika Oružanih snaga BiH mirovnim operacijama u svijetu.

Predsjedavajući Silajdžić je kazao kako su strateški ciljevi BiH ulazak u NATO i Evropsku uniju, te da tu nema alternative.

Bosna i Hercegovina je dobila Akcioni plan za članstvo u NATO-u (MAP), što znači prije svega stabilnost kako Bosne i Hercegovine tako i cijele regije.

On je dodao da dobijanje MAP-a omogućava našoj zemlji da nakon ispunjavanja određenih uvjeta Bosna i Hercegovina bude primljena i u punopravno članstvo u NATO, što je, po riječima Silajdžića, prioritet broj jedan za Bosnu i Hercegovinu.

Sastanku su prisustvovali i Miroslav Vujičić, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, te Nerkez Arifhodžić, savjetnik za vanjsku politiku u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.