{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Silajdžić "Članstvo u NATO-u ne može biti predmet ucjene"

F
FENA
28.1.2010. u 19:05
0
10
Silajdžić "Članstvo u NATO-u ne može biti predmet ucjene"
0
Silajdžić "Članstvo u NATO-u ne može biti predmet ucjene"
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas delegaciju Saveza liberala i demokrata Evropskog parlamenta (ALDE), u sastavu Sarah Ludford, Jelko Kacin, Marietje Schaake, Kristiina Ojuland i Ivo Vajgl.
Članovi delegacije su iznijeli podršku procesu evroatlantskih integracija BiH te se interesirali o trenutnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

Silajdžić je informirao članove grupe ALDE Evropskog parlamenta o izazovima s kojima se susreće BiH pri ispunjavanju uvjeta ka punopravnom članstvu u NATO savezu i Evropskoj uniji, ali i o izazovima s kojima se susreće međunarodna zajednica u BiH.

On je istakao da vizna liberalizacija i Akcioni plan za članstvo u NATO savezu ne mogu biti predmet "političke ucjene" za prihvatanje loših rješenja u procesu reforme Ustava, a koja treba imati za cilj osiguravanje boljeg funkcioniranja sistema u BiH.

Silajdžić je na kraju zahvalio članovima Evropskog parlamenta za nesebičnu podršku Bosni i Hercegovini a posebno na njihovom zalaganju za viznu liberalizaciju za njene građane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: