"SAD pripremale Karadžića za rat"
1.7k
Sidran: Sad bih potpisao da se ponovo formira Jugoslavija
Komentari (252)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A svi sto ovdje pisu protiv Juge su generacija koja u njoj nije zivjela i nju ni neznaju. Nigdje nije bilo takve zemlje niti ce je ikad biti. Tri razlicite religije a zivjeli svi ko braca.
Kasno Avduka ...
avdo nije daleko od istine
Juce napisah kratak komentar i vidim da imam istomisljenika. Vec 20 godina zivim daleko od Bosne i vjerovao sam da je tamo sve vec obamrlo od letargicne mrznje i nebrige jednih za druge. Sinoc pogledah na Youtube Pejakovica i Kusturicu. Ima sanse za taj narod. Uzmite Havela za uzor pa preokrenite svoju sudbinu. Tutumraci se boje i svoje sjene
Avdo nije ovo bilo hajdemo izaći iz Juge da vidimo kako je,pa poslije hajdemo nazad ono je bilo bolje.Da smo se razišli kao Česi i Slovaci ta opcija povratka bi imala smisla.
\"Plašim se\" Plašim se skončat ću na užetu. Nije ih malo skončalo tako; u svijetu i tu... Tik pokraj nas. Dugi dani, duge noći, duge godine. Bez hljeba ljubavi, bez vode ljubavi, bez zraka ljubavi, bez ljubavi Nije to jamačno razuman govor i glas nit ičemo zacijelo, nit pomoć nit spas al sklopim li oči vidim skončat ću na omči. Koliko samo ni o čem\' nista nisam znao od iskona đavao odnio je šalu Sad evo drhtim skoncacu na vjesalu Što duša ne uzmože Što nikad srce nije smjelo samo hoće da oposli tijelo. Bez svjetla ljubavi, bez hljeba, bez vode, bez zraka Tek jedan korak ubavim u mrak iz mraka Abdulah Sidran Recituje Mustafa Nadarević: http://www.youtube.com/watch?v=P31_BVXaAb4&feature=related
Austrougarska je prvi oblik EU od prije više od 100godina! Prema tome, eto nove sfrj u EU uskoro, a mogli smo u EU i bez rata i žrtava: http://www.youtube.com/watch?v=AekZAAdw0dQ
mars djubre ne odgojeno!!! znaju li ti caca i mati sto ti baljezgas. samo tvoja mail adresa kaze da si snob i djubre ne pismeno a upucijes Velikom Avdi (jedom od najpismenijih, doajenu usmene i pisane rijeci) takve poruke i uvrede, SEAT TDI (jake ti konzerve) djubre ne odgojeno.
Avdo vrijeme ti je da umres ,počeo si buncati odavno
A ja bih da se ponovo formira Austro-Ugarska, sa BiH u svome sastavu.
zao mi ga je
e vala što je previše , previše je i od tebe . bolje da šutiš i da mi mislimo da si uman. ovako , samo se provaljuješ. čuj jugoslaviju stvorili najbolji i najpametniji njeni sinovi a razvalili hoštapleri, ma daj nju su razvalili ti prvi, smeće intelektualno u vidu doktora znanosti sa prestižnog filozofskog fakulteta , psihijatrije te čuvene moskovske vojne akademije. još bi trebali posumnjati da su za raspad krivi muo i haso iz viceva.
Ne znam zasta si se ti borio, Davide, ali ja sam se borio da zastitim svoj goli zivot i zivot svojoh najblizih, kada su nas okruzile one primitivne ubice na brdima oko Sarajeva....meni je Zivot uvijek bio vazniji od nacina uredjenja drzave ( normalno, pod uslovom da mi oni koji su me htjeli unistiti jer sam Musliman vise nikad ne kroje kapu)..a kako ce se drzava urediti...nebitno..a oni koji misli da im je bilo sta veca svetinja od njihovih zivota, garant nisu rata ni vidjeli ni okusili...ako im je bilo sta drugo od zivta milije ( ko sto kazu da ideali i drzava jesu), evo dokaza da su licemjerni lazovi-neka sad lijepo sebi oduzmu zivot! Hajde da vidimo!
Ja sam svjedok jugoslavije.Po meni je u njoj bilo daleko više reda nego u ovim današnjim državama, bivšim republikama bivše jugoslavije, ALI... ne znam da li se mogu složiti da su se tri religije slagale jer : 1. Religija nije baš bila popularna u to vrijeme, 2. Većina ljudi, uključujući i većinu nas današnjih ponosnih Bošnjaka, smo se ismijavali religiji, koju su tada najviše i najotvorenije upražnjavali Katolici (Južni Slaveni katolici, tj. Hrvati, i neslavenski katolici-Albanci i Madjari), a od Muslimana makednoski Albanci, čije pokrivene žene su tada bile predmetom ismijavanja veliog broja današnjih Bošnjaka.;) Been there , sorry ;) Možda je ispravnije reći, slagale su se različuite etnije i kulture i sub-kulture, ali religije,ne bih naš rekao...dok TIT(O)ANIC nije udario u ledeni brijeg... A što se tiče naše Bosne, biće nje, samo će je još dugo kočiti anti-Bosanci i beskompromisnost i isključivost mnogih samih Bošnjaka...
Pametniji od tebe su rekli, ko ne nauci nesto iz istorije,ce je zasigurno ponoviti. Ne hvala na jos jednoj. Srebrenici.
potpiši, ko ti brani
HULJO JEDNA!