Kao pomagalo
169

Šezdeset stopostotnih RVI-a će dobiti po jedan automobil Škoda Octavia Ambition

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević i direktor Porschea BiH Senad Olovčić danas su potpisali Sporazum, prema kojem bi ratnim vojnim invalidima (RVI) 100 posto prve grupe do 12. septembra trebalo biti isporučeno 60 automobila Škoda Octavia Ambition karavan 1.4 TSI automatik, čija je vrijednost 1.491.000 KM.

"Nadam se da će i prije ovog roka biti isporučeni automobili kao ortopedsko pomagalo iz razloga što su RVI u situaciji da svakodnevno posjećuju ljekare", kazao je ministar Bukvarević.

Izrazio je zahvalnost Komisiji koja je, kako kaže, uredno provela međunarodni tender, na kojem je pobijedio Porsche BiH.

Direktor ove firme Senad Olovčić govoreći o kvaliteti automobila potvrdio je da su u njima ugrađena posljednja tehnološka dostignuća, koja će svakako biti od koristi ratnim vojnim invalidima.

Uime krajnjih korisnika nadležnim institucijama su zahvalili predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović i predsjednik Saveza RVIFBiH Esad Delić, te istakli da automobili zadovoljavaju potrebe navedene kategorije i da će biti isporučeni na vrijeme, budući da je to slučaj i u protekle tri godine.