{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šetnja u Sarajevu u okviru kampanje "Ponosni na sebe"

F
26.7.2016. u 12:33
38
10
Šetnja u Sarajevu u okviru kampanje "Ponosni na sebe"
38
Šetnja u Sarajevu u okviru kampanje "Ponosni na sebe"
Koordinacioni odbor udruženja osoba s invaliditetom Kantona Sarajevo (KOO KS), koga čini devet organizacija osoba s invaliditetom iz KS-a, organizuje sutra uličnu akciju – šetnju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tom akcijom se želi skrenuti pažnja javnosti i senzibilizarati zajednicu prema osobama s invaliditetom i posebno ukazati na problem Uredbe o ortopedskim pomagalima u Kantonu Sarajevo, koja ne obezbjeđuje adekvatna i funkcionalna ortopedska i druga pomagala osobama s invaliditetom.

Šetnja se organizuje u sklopu kampanje javnog zagovaranja za pravedno društvo i jednake mogućnosti za sve, pod nazivom "Ponosni na sebe", a koja se realizuje uz podršku organizacije MyRight iz Švedske.

Okupljanje učesnika, osoba s invaliditetom i drugih građana, bit će na platou Skenderija od 12 do 12:30 sati, nakon čega će krenuti preko Ajfelovog mosta, pored zgrade Kantona Sarajevo, Titovom, Ferhadijom do Baščaršije i nazad do Katedrale.

Štand ispred Katedrale će biti postavljen od 13 do 15 sati, na kojem će se prolaznicima dijeliti promotivni materijal, najavljeno je iz KOO KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: