Fotopriča
1

Šetnja kampusom i pogled očima banjalučkih studenata

Sarajevo-x.com
Filozofski fakultet (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Nekada dobro čuvan objekat bivše kasarne Vrbas, u kojoj su se školovali oficiri JNA, danas je banjalučki studentski kampus, gdje se trenutno obrazuje hiljade mladih ljudi koji bi trebali biti svijetla budućnost BiH.

Nekada su se iza ograde vojne kasarne školovali isključivo vojni kadrovi, koji su poslije sticanja diploma odlazili u različite krajeve bivše države i svoja znanja prikazivali u praksi. Danas je bivša kasarna Vrbas postala rasadnik talenata i intelektualaca iz svih oblasti, koji tek trebaju dobiti svoju šansu u životu.

Fotograf portala Sarajevo-x.com prošetao je studentskim kampusom u Banjoj Luci i svojim objektivom zabilježio nekoliko fotografija, koje svjedoče o bivšem, ali i nekom novom vremenu.

Iako je u gradu na Vrbasu bio sumorni jesenji dan, fotografije koje vam donosimo jasno pokazuju da je odluka da se vojni objekat ustupi studentima bio pravi potez.

Na lišćem posutom sudentskom šetalištu naišli smo na grupu brucoša koji su tek sjeli u studentske klupe i oni nam potvrđuju da su zadovoljni uslovima za učenje i rad.

"Upisala sam Filozofski fakultet. Tu sam tek nešto više od sedam dana i za sada sam zadovljna uslovima na fakultetu", rekla nam je studentica Maja iz Zvornika.

Njene kolege, ne želeći da im pominjemo imena, kroz osmijehe pričaju da im se u kampusu najviše sviđa studenstki restoran Slobodni um, gdje u pauzi između predavanja mogu popiti kafu.

O studentskom životu ispričano je bezbroj priča, a svaka od njih je posebna. Fotošetnjom portala Sarajevo-x.com barem na trenutak gledajte očima banjalučkih studenata i vidite slike njihove svakodnevnice.