{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šestostruki ubica iz Lipnice prisilno na Psihijatriji u Tuzli

F
8.9.2010. u 16:34
0
1
Šestostruki ubica iz Lipnice prisilno na Psihijatriji u Tuzli
0
Šestostruki ubica iz Lipnice prisilno na Psihijatriji u Tuzli
Masakr u Lipnici (Foto: Arhiv)
Iako je poznato da u FBiH nema adekvatne ustanove, na osnovu upute Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Općinski sud u Tuzli danas je donio odluku da se šesterostruki ubica iz Gornje Lipnice kod Tuzle Tomislav Petrović prisilno smjesti u tuzlansku Psihijatrijsku kliniku pri Univerzitetskom kliničkom cetru Tuzla.
U vanparničnom postupku Tomislavu Petroviću u potpunosti je oduzeta i poslovna sposobnost.

U prethodnom periodu Kantonalni sud u Tuzli, ali i tuzlanski Općinski sud u više navrata ukazivali su na ovaj veliki problem i poslali bezbroj upita i zahtjeva Federalnom ministarstvu pravde i Federalnom ministarstvu zdravstva te nadležnim organima, u kojima je tražio preduzimanje odgovarajućih mjera za rješavanje ovog problema. Do danas ovaj problem nije riješen.

Osim Tomislava Petrovića danas je ponovno aktuelizirano važno pitanje u FBiH - izgradnja adekvatne ustanove za zbrinjavanje ove vrste osuđenika.

Podsjetimo, Tomislav Petrović je u rano jutro 29. maja 2008. godine u Lipnici kod Tuzle ubio šest osobe iz vatrenog oružja.

Petrović je prvo ubio svoje najbliže komšije, bračni par u porodičnoj kući, a potom u neposrednoj blizini, takođe u kući, ubio još jednu osobu.

Nakon toga Petrović je otišao do lokalnog autobuskog stajališta, gdje je ubio još tri osobe i ranio vozača gradskog saobraćaja, nakon čega se udaljio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: