{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest mališana Doma Bjelave prvi put sjelo u školske klupe

3.9.2012. u 15:16
0
10
Šest mališana Doma Bjelave prvi put sjelo u školske klupe
0
Zvuk školskog zvona danas je označio početak školovanja i za šest mališana KJU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja" Bjelave. Za ovaj dan su se pripremali cijelo ljeto. S ruksacima na leđima i osmjesima na licu ponosno su krenuli u prvi razred osnovne škole.
Redovno školovanje ove godine je nastavilo 45 djece ovog doma, među kojima je i šestero sa posebnim potrebama.

Kako nam je rekao direktor Dječijeg doma Bjelave Saudin Đurđević, djeca su se tokom ljetnjeg raspusta odmorila i zabavila na raznim destinacijama, te "napunila baterije" za školske obaveze. Uposlenici doma su se pobrinuli da svaki učenik dobije potreban školski pribor i opremu.

"Prije početka školske godine kupili smo sveske, olovke i sve što treba jednom učeniku, a udžbenike ćemo kupiti kada dobijemo spiskove iz škola. Novac za ovu namjenu izdvojili smo, kao i svake godine, iz našeg budžeta, a potpomognuti smo i donacijama. Uvijek ima dobrih ljudi koji nas se sjete", rekao je za Klix.ba Đurđević.

Prije početka škole novi i stari učenici uživali su u zabavi kojom su uz sokove, kolače i pjesmu proslavili početak nove školske godine.

"Sa prvačićima smo imali posebne razgovore i pripreme i objasnili smo im da će se njihov život sasvim promijeniti", kazao je Đurđević.

Tokom ljetnog raspusta djeca su imala priliku posjetiti Brčko, Zaostrog, Plivska jezera, ali i otputovati u Mađarsku, Francusku i Poljsku. Sve zahvaljujući donacijama.
Ove godine i bebe su prvi put bile negdje izvan grada.

"Bebe, ali i grupa starije djece, proveli su 15 dana u objektu Šumarskog fakulteta na Igmanu i fino su se odmorili", dodao je direktor Dječijeg doma.

Trenutno u ovom domu živi 96 djece.

"Zadovoljni smo kako je Dom opskrbljen iako uvijek želimo da radimo bolje i više kako bi ova djeca imala svu potrebnu njegu, jer oni su osjetljiva kategorija, a među njima imamo i neke sa zdravstvenim problemima. No, vrlo smo zadovoljni novčanim sredstvima koje Grad Sarajevo izdvaja za našu ustanovu", rekao je Đurđević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: