Akcija kompanije World Stage
0

Djeca iz Doma Bjelave obradovana bajramskim paketićima

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bajramska radost priređena je danas djeci KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama u Sarajevu.

World stage company iz Sarajeva obradovao je štićenike ovog doma bajramskim paketićima u kojima su se nalazili slatkiši, sokovi, igračke i drugo.

"Željeli smo obradovati mališane dodjelom bajramskih paketića za veliku i malu raju. Neka djeca su u školama, i nisu mogli prisustvovati, ali mislim da su ovi osmijesi na njihovim licima pokazali da smo napravili pravu stvar", rekla je Šejla Poljo, direktorica World stage company, u izjavi za agenciju Anadolija.

Poljo je istakla da će za Novu godinu napraviti paketiće, koje će dijeliti u svim domovima za djecu bez roditelja u BiH, te apelovala na sve koji mogu pomoći da se uključe u akciju.

Vršilac dužnosti direktora KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Saudin Đuđević istakao je da su djeca veoma sretna zbog paketića koje su dobili, te izrazio nadu da će se ovaj vid saradnje uspješno nastaviti.

"Saradnja se odnosi na jednu art radionicu gdje ćemo osmisliti novogodišnje čestitke, pa ubuduće i za druge praznike, pomoć pri radu, plesu... U naznakama su još neke vrste pomoći. Kao i svake godine, djeca su veoma sretna kad im se nešto daruje, obraduju se paketićima", kazao je Đuđević u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija. On je izrazio zahvalnost današnjim donatorima, kao i svim drugim građanima BiH i širom svijeta što "ne zaboravljaju ovu djecu".

"U današnjem paketiću dobio sam miris, slatkiše i sok. Obradovao sam se i volim dobijati paketiće", rekao je štićenik doma na Bjelavama Ibrahim Mandža.