BiH
2

Šest godina od smrti Denisa Mrnjavca: Ništa nije učinjeno da se zaštite mladi

Klix.ba
Denis Mrnjavac
Denis Mrnjavac
Šestog februara ove godine navršava se šest godina od smrti Denisa Mrnjavca, sarajevskog srednjoškolca ubijenog u tramvaju.

Na tramvajskoj stanici kod Zemaljskog muzeja BiH, prema Ilidži, u četvrtak u 10:30 sati bit će položeno cvijeće na mjestu Denisove pogibije, a u Katoličkom školskom centru na Mejtašu od 12 do 12:45 sati će biti upriličeno "Sjećanje na Denisa".

Iz Udruženja mladih "Denis Mrnjavac" poručuju da šest godina od Denisovog ubistva ništa nije učinjeno da bi se uspomena na ovog dječaka sačuvala od zaborava, niti je išta bitno učinjeno da bi se zaštitili mladi u Sarajevu i cijeloj BiH.

"Zato je grupa mladih prepoznala potrebu da se udruže i zajednički sačuvaju uspomenu na tragično preminulog sarajevskog srednjoškolca, da sačuvaju sjećanje na jednu mladost, koja je postala simbol mladosti ovoga grada, ovih prostora i cijele BiH, te na taj način kroz svoje aktivnosti ojača svijest mladih o dobrim i etičkim vrijednostima života", ističu iz ovog udruženja.

Podsjetimo, Denisa su 5. februara 2008. godine, bez ikakvog razloga i povoda, u punom tramvaju, na putu iz škole prema kući, napala trojica huligana i pritom mu nanijeli teške tjelesne povrede od kojih je 6. februara preminuo.