Oštra reakcija
305

Šepić poručio Hrvatskoj: BiH neće šaptom pasti i dozvoliti izgradnju odlagališta

A. B.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Nezavisni blok je održao press konferenciju nakon što je susjedna Hrvatska odlučila izgraditi odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori koja se nalazi u toj državi, ali u neposrednoj blizini granice s BiH.

Predsjednik Nezavisnog Bloka Senad Šepić je naglasio da bi to odlagalište ugrozilo živote oko 250.000 ljudi uz tok rijeke Une. Dodao je da Nezavisni blok već godinama ukazuje i bori se protiv ove nečasne namjere, apelirajući na sve domaće i međunarodne institucije kako bi zaštitili građane i interese naše države.

"Mi se borimo već dvije godine protiv ove namjere i Hrvatska je, baš u vrijeme pandemije protiv koje se bori čitav svijet, donijela nečasnu i sramotnu odluku usmjerenu protiv Bosne i Hercegovine. Mi ćemo putem naših zastupnika i međunarodnih prijatelja apelirati i lobirati da se zaustave vlasti Hrvatske u ovoj lošoj nakani, koja ugrožava odnose između naših država. Krajina koja je direktno ugrožena, ali i cijela BiH nikada šaptom nije pala. Neće ni ovaj put", poručio je Senad Šepić, predsjednik NB-a.