BiH
41

Šepić: Neka neko javi Macronu da Kolinda veliča ratnog zločinca

FENA
Senad Šepić
Senad Šepić
Nezavisni blok smatra sramotnim glorifikaciju presuđenih ratnih zločinaca navodeći da konstantno insisitranje na oživljavanju propalih zločinačkih projekata, kakva je bila tzv. Herceg-Bosna, predstavlja gaženje civlizacijskih vrijednosti.

Slike presuđenog ratnog zločinca na Starom mostu u Mostaru su, po mišljenju ove stranke, provokacija koja nas želi vratiti unazad i barbarizam koji unose nemir u ionako podijeljeno društvo.

"Neka neko javi francuskom predsjedniku Emanuellu Macronu da hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na društvenim mrežama veliča presuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka i da je to tempirana bomba za ovaj region. Oni koji pod 'evropske vrijednosti' trpaju veličanje zločinaca ustvari su samo nastavak one politike koja je dijelila i razarala BiH. Herceg-Bosna je pred Međunarodnim sudom u Haagu presuđena kao udruženi zločinački poduhvat, a Kolindin uzor, Franjo Tuđman, stajao je na čelu piramide tog UZP-a, dok je zločinac sa njenog Instagrama, Slobodan Praljak, bio izvođač radova. Ovo veličanje zločinaca nije samo sramota susjedne Hrvatske nego i cijele Evropske unije", navodi predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić u saopćenju.