BiH
1

Senaid Memić dobitnik priznanja najbolji menadžer načelnik u BiH

Klix.ba
Općina Ilidža proglašena je evropski otvorenim gradom, a njen načelnik, Senaid Memić, najboljim menadžerom načelnikom u BiH 2013. godine.

Općini i Memiću priznanje je dodijelio Evropski pokret u BiH na svečanoj akademiji "Vrijeme je za Evropu“ održanoj jučer u Prnjavoru.

Evropski pokret u BiH dodijelio je priznanje općinama koje su otvorene za saradnju sa Evropom i njenim institucijama, a služi kao vrsta certifikata evropskim institucijama, te je na taj način Evropski pokret identificirao lokalne zajednice i načelnike koji ispunjavaju određene evropske standarde i normative.

Ovo priznanje dokazuje da su svi evropski partneri i institucije dobrodošli u ovu lokalnu zajednicu i da u njoj, kao i u načelniku imaju dobre i pouzdane partnere.

Iz Evropskog pokreta smatraju da moderan načelnik mora misliti i raditi poput poslovnog menadžera ukoliko želi voditi lokalnu zajednicu i građane koje zastupa.

"Priznanje mi mnogo znači, ali mi stvara i obavezu da budem još bolji u nastojanjima da Ilidži vratim prijeratni sjaj, a njenim građanima bolji ambijent za život", rekao je, između ostalog, načelnik Ilidže Memić.