BiH
319

Senaid Begić: Cilj nam je SDP vratiti na vrh političke scene

Piše: E. M.
Senaid Begić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senaid Begić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Senaid Begić, izabran je za novog predsjednika SDP-a ZDK na unutarstranačkim izborima.

Begić je na unutarstranačkim izborima SDP-a dobio više od polovine glasova registrovanih glasača, odnosno, više od obojice protukandidata za poziciju predsjednika stranke. U izboru za predsjednika Kantonalnog odbora SDP BiH ZDK pored Begića bili su i bivši premijer ZDK Munib Huseinagić i bivši ministar MUP-a ZDK Rifat Delić. U prvom krugu izbora borba za poziciju predsjednika je bila neizvjesna, ali u finišu je Begić osvojio 53 posto glasova, dok su Huseinagić i Delić zajedno osvojili 47 posto glasova.

U razgovoru za Klix.ba Begić je kazao da se način izbora "jedan glas - jedan član" pokazao kao najdemokratičniji i najtransparentniji način.

"U narednom periodu uz jedan potpuno novi pristup želim SDP i kantonalnu organizaciju vratiti na sami vrh političke scene ZDK. Za takav rezultat su potrebne korjenite promjene u radu i rukovođenju organizacijom, a značajniji rezultati se realno mogu očekivati 2018. godine. Oni će uveliko zavisiti od rezultata koje prije svih treba napraviti općinska organizacija Zenica jer ima ogroman birački potencijal", izjavio je Begić.

On je još dodao da će njegov prioritetni zadatak biti politika usmjerena na političko ujedinjenje lijevo orijentiranih stranaka u kojem će SDP BiH činiti okosnicu.

Za novog predsjednika općinske organizacije SDP-a Zenica izabran je Mladen Simić koji je osvojio 407 glasova.