Reakcija
324

Senad Šepić: Usvojeni Zakon o borcima je još uvijek sadaka, vlast je kupila vrijeme

S. H.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić smatra da je usvojeni Zakon o pravima demobilisanih boraca još uvijek sadaka za tu kategoriju stanovništva te poručuje da je potrebno nastaviti borbu za bolji status.
"Nakon puno vremena i pritiska na vladajuće stranke, konačno je napravljen prvi, ali mali korak u regulisanju prava bivših boraca i heroja BiH. Nastavićemo se boriti za puno pravo i dostojanstvo ovih ljudi i nadalje, jer ovakav zakon je još uvijek više sadaka, nego dostojanstvo za tu populaciju", kazao je Šepić.

On poručuje da vladajući imaju privatna boračka udruženja i manipulišu, te da su s ovim zakonom su samo kupili vrijeme dok se borci ponovo s pravom ne pobune.

"Zato objava registra i usmjeravanje budžetskih sredstava koja se danas troše za finansiranje brojnih boračkih organizacija u poboljšanje statusa stvarnih boraca, zapošljavanje njih i njihove djece su naredni koraci i na tome ćemo ustrajavati i biti zajedno sa herojima odbrane naše države do kraja. To smo im dužni i najmanje je što im naša država mora dati", zaključuje predsjednik Nezavisnog bloka.