Zastupnik
370

Senad Šepić o smjeni dekanese Hadžović-Džuvo: Argument ne smije biti nečija privatna volja

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu na hitnoj vanrednoj sjednici izglasalo je danas smjenu dekanese Almire Hadžović-Džuvo, a s tim u vezi očitovao se zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić.

"Bosna i Hercegovina je nominalno parlamentarna demokratija i ovdje bi u praksi trebala konačno zaživjeti moderna država. Nažalost, svjedoci smo da naše društvo i država idu unazad. Ovdje se odluke donose na porodičnim sastancima, interesnim grupama, privatnim sijelima, a institucije države se primitivno privatiziraju i donose se odluke na osnovu privatnog hira", napisao je Šepić na svom Facebook profilu.

Dodao je da ne može argument za smjenu bilo koga biti samo nečija privatna volja.

"Na primjeru mojih kolega u Parlamentu BiH i mene, to je bila volja Bakira Izetbegovića, a na primjeru dekanese Hadžović-Džuvo, to je bila volja njegove supruge Sebije Izetbegović. Oni što im se pridružuju u ovakvim režiranim poltronsko-familijarnim procesima, jasno vide samo svoj privatni interes i nažalost na ovakav način i dobar dio 'akademske zajednice' parazitski sebe samoodržava", naveo .

Ističe da će se njegova politička borba nastaviti protiv ovakve privatne države, protiv privatnih klanova, protiv privatnih odluka.

"Moja borba je bila i biće usmjerena na jačanje institucija, odgovornosti narodu i jačanje slobode svakog pojedinca. Ako želimo biti moderno društvo, ovdje se mora cijeniti i vrednovati rad, stručnost i angažman, a ne poltronstvo i privatne veze. Uvjeren sam da će ubrzo doći kraj ovakvom načinu vladanja kakvu ispoljava bračni par Izetbegović a oni što su skupa sa njima učestvovali u nečasnim radnjama na vlastitim leđima će nositi breme sluganstva i poltronstva", napisao je Šepić.

Dodao je da je puno više časnih i poštenih ljudi koji misle svojom glavnom i koji ovu zemlju žele učiniti boljom za nove generacije.

"Ti će graditi ovu zemlju, a ovi drugi će uskoro biti prošlost", poručio je Senad Šepić.