BiH
0

Šemsudin Hadrović kandidat BPNS-a za načelnika Ilidže

Sarajevo-x.com
Šemsudin Hadrović
Šemsudin Hadrović
Izborni štab BPNS-a predstavio je dr. Šemsudina Hadrovića kao kandidata stranke za načelnika Općine Ilidža na vanrednim izborima 26. juna 2011.godine.

Predsjednik Izbornog štaba Edhem Bičakčić, predstavljajući kandidata i ciljeve stranke, istakao da nema velikih i malih stranaka, već da ima samo velikih i malih ljudi i dodao: "A sa jednim velikanom i ova stranka izlazi na izbore."

Kandidat, dr. Šemsudin Hadrović, obraćajući se novinarima, predstavio je ukratko svoj program i namjere, čime se želi baviti u koliko mu građani ukažu povjerenje.

Ukratko, to su: poboljšanje standarda stanovnika Ilidže, opći razvoj općine i njeno uključivanje u grad Sarajevo, afirmativna komunikacija sa svim kategorijama stanovnika bližeg i daljeg okruženja, hitna implementacija Zakona o lokalnoj samoupravi, organizacija efikasne lokalne samouprave, hitno legaliziranje izgrađenih objekata i zabrana dalje ilegalne izgradnje, nastavak rješavanja vodozaštitne zone, aktueliziranje i rješavanje problema sigurnosti građana i njhove imovine, zaštita javnog zdravlja, izgradnja nedostajuće komunalne infrastrukture, te proglašenje teritorije općine Ilidža turističkom i ekološki zaštićenom zonom.

Prisutnima se još obratio i predsjednik Bosanskohrcegovačke podrinjske narodne stranke Seid Karić, ističući da će kandidat za načelnika Općine Ilidža dr. Hadrović, ukoliko dobije ukazano povjerenje, biti na usluzi građanima i raditi u njihovom interesu, te će u pokretanju kapitalnih investicija prioritet u zapošljavanju imati nezaposleni građani Općine Ilidža kao što su (tramvajska pruga Ilidža - Hrasnica, žičara Hrasnica - Igman i izgradnja turističkog naselja Hrasnički stan). Još je napomenuo integrisanje Ilidže kao pete gradske općine zbog njene neizmjerne važnosti za grad Sarajevo.

Konferenciji za štampu pored mnogih aktivista prisustvovali su i Bahra Čelik, Enes Cviko, Zahid-Sejo Muharemović, Kerim Lučarević i Hamza Ražnatović kao članovi Izbornog štaba.